30

Анонимен

преди 5 години

"това е византийската и всички са били подчинени на византийската църква"----Не съм гледал за какво спорите, но...Прав си, но не напълно. И разковничето се крие някъде около понятието "църква", имайки се предвид някой клон на християнството. Имай предвид, че Арианството например е много старо и има момент в който голяма част западни народи го приемат. Масово германски племена, включително германски племена отишли в северна Африка. Обявено за ерес, после признато за "църква". После край с него

29

Азъ до Нане

преди 5 години

УважихЪ Туй Ви мнение хаха :)

28

Анонимен

преди 5 години

Като чуя някой да ми говори за "паметници на културата" и веднага "превключвам" на другата програма.Паметник на културата в 99% от случаите означава някаква съборетина която по незнайни причини се смята за ценна от разни псевдоинтелектуалци.За щастие в новия световен ред място за такива глупости и скоро всички съборетини ще бъдат зиравнеи със земята за да се освободи пространство съвременни сгради където да да бъдат настанени бежанците.

27

Нане

преди 5 години

До азъто...Със жина не споря... Те винаги са прави... :) '

26

Ной

преди 5 години

Християнството е в упадък християнските ценности и морал са празни думи...замислете се докато не е късно...

25

реалист

преди 5 години

След като във Франция се рушат други католически храмове за да се построят джамии, какво като изгори още един? Предупреждение от Бог !!!

24

Азъ до Нане

преди 5 години

Жена бивамЪ , недостъпна за простаци :) това какво общо има с елементарната Ви липса на култура!? Нане... Джизъс ... пак казвам- написали сте невероятни простотии:) клета майко България

23

Луи Д'Ор

преди 5 години

Катедралата в Реймс остава. И още много знайни и незнайни със безценни реликви. Ватикана пази най-ценните си неща дълбоко в подземията. Нотрдам ще я реставрират. Ценното няма да се загуби поради простотията на някои.

22

Жиб.

преди 5 години

Най-сигурния път напред на арабските държави минава през събарянето на всички джемии.

21

Анонимен

преди 5 години

По добре да я гътат тая съборетина.

20

Анонимен

преди 5 години

До Гледна точкаДай доказателства,а не празни приказки,защото през цялата църква през 700-800-900 години е имало само една църква и това е византийската и всички са били подчинени на византийската църква,включително Равена и Рим,католиеска се отделя от православната чак 12-13 век

19

Анонимен

преди 5 години

Случайно се запали на връх католическия Великден, след като бяха свалени бронзовите статуи от покрива. Сигурно бог ги праи тия работи с пожарите.

18

Цецо Крадецо

преди 5 години

Вземам я на преференциална цена! Чакам оферти!

17

Нане

преди 5 години

До азъто...Ти мажко, женско ле се... Или си от третополовите...

16

Исти

преди 5 години

Дотук води липсата на патриотизъм и порочния манталитет на глобализма: "какво тук значи някакъв си паметник на фона на глобалния свят"?

15

Анонимен

преди 5 години

Как така се самозапали не разбрах.

14

Нане

преди 5 години

До гледната точица...Оди и чети историята повече... Нищо не си научил... Язък, майкя ти и баща ти, що са трошили парете по тебе...

13

Анонимен

преди 5 години

Пожарът в Нотр Дам е предупреждение, че нивото на противопожарна безопасност и безопасност на труда е ниско. Което се дължи не на липса на пари, а на липса на квалифицирани работещи и липса на специализирани контролни органи. Което пък се дължи на лоша образователна политика в държавата. Което пък се дължи на абсолютното безгрижие на капитализма към всичко друго, освен парите. А може да е и предупреждение от Господ. :)

12

Азъ до Нане

преди 5 години

Зачетох Ваший коментар (два броя). Страдате от сериозна липса на елементарно образование, говорите глупости и , тъжното е, че си се харесвате такъвЪ. Браво :)

11

Гледна точка

преди 5 години

Когато са започнали да я строят, България вече е имала Църкви Палати!Когато Нотр Дам е почнала да се строи, българите са били току що покръстени от Симеон I и 865 година са дошли първите западни проповедници. Няма как за две столетия да се построи по внушителна църква /катедрала от Нотр Дам.Я КАЖИ ЕДИН ЗАПАЗИЛ СЕ ПАЛАТ!