170

Фармацевт

преди 5 години

Искам да приемем еврото, за да може цените на лекарствата да поскъпнат и да изнудвам хората и да ги направя заложници.

169

шматка

преди 5 години

До САЩЕ това няма как да стане защото да инвестираш в производство се иска акъл и работа.Затова и всеки с повече пари строи хотел.

168

Гoшу

преди 5 години

До ГoшуНяма значени колко пъти си ходил в перу, а това че в края на краищата си оставаш обикновен лузар нищо повече от дърпащ чанти чанти на пазара, както се пееше в една песен на Мишо

167

Waffen SS

преди 5 години

"Кои цени ще тръгнат нагоре, когато България приеме еврото?"Имам обосновано предположение,а и като съдя по маналитета и нрава на нашите родни бизнесмени,както и на държавата- ще поскъпне всичко.Има българска поговорка "Риба се лови в мътна вода"Рибата=народа/консуматора/,водата=приемането на еврото,рибарите=бизнисмено- търговци.Има и друга поговорка"Ден година храни",при нас деня продължава десетилетия

166

Ала_Бала

преди 5 години

За стадото ( народът ) ще поскъпне. Кафенцето ще бъде като в Италия 2-2 Евро, ако го пиеш на крак и 2-4 Евро. ако го пиеш седнал. Основният въпрос е с какво съотношение ще влезем в Еврозоната 1 Евро за 1,95 лв или 1 Евро за 3,5 лв. Като си гледаме икономиката по ми се вярва да е второто съотношение. Лева според икономиката ни е надценен! Не вярвам Германия да плати разликата. Има отдавнашна традиция на всеки 20-25 години спестяванията на българите да се открадват от държавата - упр. клика!

165

българин

преди 5 години

До ГЕРБ=КРАЖБА А от бесепарите не е окраден ,когато долара беше 3000лв,-прегледай си глават и не пиши простотии!!!!!!!!!!!!!

164

ГЕРБ=КРАЖБА

преди 5 години

Всички цени ще тръгнат нагоре, като собствения асансьор на Цветанов към спалнята му и като пушека от барбекюто на терасата на Пламен Георгиев. Да му мисли окрадения от герберите народ.

163

Анонимен

преди 5 години

ЦЕНИТЕ ЩЕ СКОЧАТ.НА ПЪРВО МЯСТО ГЕРБ ЩЕ УВЕЛИЧИ ДВОЙНО РАЗМЕРА НА ПОДКУПИТЕ.

162

Гoшу

преди 5 години

До Гoшудам мои са, що питаш искаш да купуваш ли? Съмнявам се че дори гаража ми можеш да си позволиш. Какви изфиргания на китове бе, китовете са женски с малки, заради тах мигрират за да не загинат от студа в южния полюс, докато пораснат и придобият дебела кожа. Аве пич екскурзия до Перу е само фракшън от месечната ми заплата. Тия ги разправяй на ученичките в селската кръчма, всеки нормален човек в цивилизацията ще изпадне в недоразумение с какво точно се хвалиш

161

Гoшу

преди 5 години

До 176 фалшивия Сидни Австралия, дето е крадец на НИК-ове като моя - Гoшу...колко печелиш в Сидни, като си пукаш задниka от бачкане, ама аз ходя до Перу и тегля от банкоматите от картите на балъци като теб. Най-дащни са САЩ, Австралия и Китай, колкото и да е чудно. От китайска карта съм теглил половин час и взех 11 000 долара. Когато ми стигнеш нивото, ела пак да ми пишеш от моя НИК, *** :))))

160

САЩ

преди 5 години

Инвестирайте в производство, а не в имоти,ако искате децата ви да останат в БГ.

159

САЩ

преди 5 години

Закупуването на недвижими имоти, апартаменти, акции, злато, необработваема земя не усилва икономиката - ФИКСИРАН АКТИВ, не се откриват работни места, производство, износ.В БГ тепърва икономиката ще страда ЯВНО от липсата на инвестиции-реални, откриващи работни места и стагнацията. Да не говорим за 2-3 мил емигранти, млади хора работещи в други икономики. През 2008 се разминахме с кризата, защото не бяхме приели еврото.На срещата на Световния Икон. Форум в Давос 2013 - темата бе "Неравенството"

158

Гoшу

преди 5 години

Купувайте имоти, докато не приемем еврото, че после ще го дуате :) Българите сме сред първенците в света по брой собствени имоти. Всичко на Запад е под наем, малко са със собствени жилища. Цял живот ипотеки плащат, че деца и внуци. Така че не чакайте балона да се спука, а продавайте на баба си пендарите и купувайте имот

157

Анонимен

преди 5 години

До 167И аз това го говоря, говоря, вече за хиляден път като някой папагал, ама разни "умници" чакат някакъв балон да се спука и да си купят някаква тристайна панелка в Люлин за 7 000 лева :))) Е да, ама бае ви Тоше умре, другаре :)))

156

Евро

преди 5 години

Едно е МВФ и СБ, друго ЕЦБ- ЕС, работеща изключително и само в интересите на страните заемодателки, най-вече Германия. хиляди МСП - малки и средни предприятия фалираха в Гърция, защото ЕС наложи фирмите да плащат данък предварително, в началото на годината.Затова говорим за ЕС на две скорости и двойни стандарти-БГ храни.До известна степен МВФ и СБ бяха по-благосклонни, за разлика от ЕЦБ и ЕС.Да не говорим за рейтингова агенция, криеща до последно кризата в Гърция.Германците плачеха за марката

155

Евро

преди 5 години

Приемем ли еврото, финансите ще се регулират от ЕЦБ.Основните заемодатели в ЕЦБ са Германия и Франция.Когато дълговете на Гърция можеха да се преструктурират, Германия побесня, тя беше един от най-големите заемодатели.Когато Папандреу искаше референдум за жестоките условия наложени на Гърция от ЕС, МВФ и СБ, гърците гласуваха 67% против условията на тройката.Вдигнаха лихвите по заемите на Гърция, тъй като е рискова д-ва, от което спечели Германия, намалиха износа, отвориха пазарите, МСП фали

154

Турски ятаган

преди 5 години

До Не ЕвроБългария и сега не е суверена държава.Вече повече от 20г. сме в условията на валутен борд заради кризата от 97г.България не може да управлява валутата си,не може да определя лихвен процент.В такава ситуация никой голям инвеститор не би рискувал да инвестира в България.

153

Ели до: Туркиш

преди 5 години

Основна грешка е вярата, че пазарите се саморегулират и че ролята на държавата трябва да е минимална.Когато Алан Грийнспан (управител на ФЕД) беше разпитван в Капитолия относно кризата той призна: "Открих пропуск", конгресменът Уаксман го притисна: "Открихте, че идеологията ви не е правилна, не работи?"Алан: "Точно така".Алан признава, че ненамесата на държавата води до кризи.

152

Ели До:Туркиш

преди 5 години

Или сте слабо запознат с провала на фундаментализмът на "Невидимата ръка на пазара", или не сте чели изследвания за кризата от 2008 и причините.Лоши "лъжливи ипотеки", хазартни деривати,нисък данък на капиталови печалби, корупция при рейтинговите агенции. Или не сте чел Законът Дод-Франк-САЩ -ограничаване на издаване на деривати. "Лъжливи заеми" - заеми без документи, и изплащане само на лихва. През 1999 г. Конгресът отмени законът Глас-Стийгъл - разделящ търговските от инвестиционните Банки.

151

Анонимен

преди 5 години

Един квадрат ще тръгне към 4500 евро, щото сега е 2600!С Асансьора