150

Не Евро

преди 5 години

Първо еврото не е задължително.Второ чрез отказ от лева губим националният суверенитет, гърци и немци .Трето цените на всички стоки и услуги ще скочат безобразно.Четвърто няма да имаме БНБ, което означа, че паричната политика ще се определя от други държави с много по-силна икономика и капитал.Пето износът ще намалее, защото цените на стоките ще се изравни с останалите държави.БНБ при един финансов трус няма да печата пари, увеличава или намалява лихви.Четете Тачър и борбата й срещу еврото

149

Анонимен

преди 5 години

До До ГошоПробвай пак. Бавно.

148

Анонимен

преди 5 години

Както казах вече 10 пъти, всички цени трябва да се удвоят, за да влезе Еврото, и никой няма да ни пита. След влизането на Еврото и заедно с него цените ще се увеличат още. Всеки спекулант с колкото успее. Гответе се, че този ще е целият и сух. Четете за Ран-Ът, Овертон. Бъдете наясно какво се случва, за да можете да оцелеете. Гошу, не съм бил по-съгласен с теб досега. Точно това е посоката. дали цените ще се удвоят първо в левове или от самото влизане на Еврото, не е важното. Важното е посоката.

147

Гoшу

преди 5 години

Здравейте балъци. Чуйте сега бате ви Гошу какво ще ви каже. Заплатите ако са ви били по 1000 лева, ще станат 500 евро. Наемът, ако ви е бил 500 лева, ще стане 500 евро, колкото заплатата. Хлябът от 1,30 лв., ще е вече 1,30 юро. Месото от 8лв - 8 euro. Ех, че хубаво го казаха в оня филм - "Бедните да го духaT" :)))

146

Анонимен

преди 5 години

ЦЕНИТЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ТРЪГВАТ НАГОРЕ ПО БАИРА

145

Анонимен

преди 5 години

крайно време е да има фалит на поне 1-2 средни баМки, за да дойде отрезвяването ... няма начин просто!тоя геноцид който тече от 4 години, трябва да се пресече!

144

Анонимен

преди 5 години

Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам. (8.00 лв. кг. от Фантастико).

143

Анонимен

преди 5 години

имам усещането, че тия цени изкуствено се двигнаха, за да се поддържа някаква статистиса за "ръст на икономиката", демек - повече харчлък.а как да се докара "ръст на икономиката", като такава няма и при физическо намалено потребление ??? ами лесно - като се вдигнат драматично цените и хоп - статистиката показва, че т.н. измислено понятие - бвп "расте" и е 3-4% и "сичко е на шес" ... а то въобще не е ... просто бомбата е със закъснител...

142

От Turkish До 152

преди 5 години

Държавната намеса в икономиката трябва да е минимална, понеже това се превръща в един соц.! Държавния сектор е толкова раздут че е в челните места в света по най висок брои полицаи на 100 000 население. Държавата трябва да направи необходимите реформи в законодателство за да привлече немски капитали, което ще задвижи нещата. Иначе БГ предоставя анти-инвестиционен климат който е удобен за корупционни схеми като КТБ, съмнителни енергийни проекти и т.н.

141

ГОГО УШАТИЯ ГЪРБАВИЯ

преди 5 години

Не ме разбирайте погрешно аз също съм на мнение че в България е мястото на всички българи но с много по-високи доходи!На чужда държава не е като да си в своята въпреки че аз съм с всички най-близки хора но все пак има носталгия и доста българи биха се върнали но при по висока покупателна способност поне 3 пъти по-висока!!!

140

ГОГО УШАТИЯ ГЪРБАВИЯ

преди 5 години

Държавата,трябва да натисне да смачка часния сектор то вече държавна работа няма не може мършавия часник да ме принуждава да му работя за жълти стотинки и то по 10 часа да сега някои ще кажат ама тои не те кара на сила.. е да ама като няма държавна работа е тряба да се яде и пие ) от къде да се издържа човек!?

139

Анонимен

преди 5 години

До Turkish 148а това че заплатите не се доближават до реалността си е локален проблем--аз си представям какво ще стане, "ако се доближат" ... представям си - най-малко х2 ще се цаните, спрямо европейските

138

ГОГО УШАТИЯ ГЪРБАВИЯ

преди 5 години

Естествено проблема на България не е само в доходите.Проблеми са и : масовата корупция-корупция в съда,в полицията,в прокуратурата,дупките по улиците,битовата престъпност утиваш на работа уж 8 часа за мижави пари а то 10-12 часа за жълти стотинки работа през уйкендите наи-омразното ми нещо и в Испания го има но поне плащат...грубо държание от работодатели/частници,ти си от Стара Загора пътуваш до Пловдив рано ставане в 04:00 часа и пребиране вечер в 20:00 часа... Адови мъки!Жалко за българите!

137

Анонимен

преди 5 години

До 145--краставици - 3-4 лв - лу.да работа!домат - 5-6 лв - откАчена работа!зеле - 2 лв, т.е. една зелка удря десятка! златна зелка!катофи - 1,6-2 лв, а миналата година по това време - 50-60 ст, т.е. х3!хляб - х2сирене - х2салами - х3и т.н...днес един на касата в кауфланд, като рабра каква е цената не "нещо си" - 15 лв/кг (не чух какво)- на висок глас вика: "евах му майката и се пласна по челото", даже касиерките се смяха ... щото е толова трагично, та чак избива на смях!

136

Turkish

преди 5 години

До 145: Цените се определят според търсене и предлагане в европейски/ световен мащаб. 1 л мляко или нафта струват горе долу едно и също по целия свят с +/- 20%, а това че заплатите не се доближават до реалността си е локален проблем, който изисква тотална икономическа реформа и либерализация на ключови сектори, което обаче не се харесва на властта.

135

ГОГО УШАТИЯ ГЪРБАВИЯ

преди 5 години

Официални дании от 2018 година България: над 5000 човека мулти милионери в $? Баневи и Диневи с по над 1 млрд.? това са официалните дании а според ЦРУ през 2018 година в България е имало над 7500 човека милионери от които над 5 000 мулти милионера с по над 50 000 000 лева...Българи спители??!!

134

ГОГО УШАТИЯ ГЪРБАВИЯ

преди 5 години

ТВЪРДО СЪМ ЗА БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЕС!!ЗАЩО??АМИ ЕЛЕМЕНТАРНО ВЪН ОТ ЕС СПАД НА ЦЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЛОГИЧНО НАЛИ!?НЯКОИ ЩЕ КАЖЕ ЕЕЕ АМА ТО ПАК ЩЕ НИ ИСКАТ ПАСПОРТИ )))АМИ ЧЕ ДО ПРЕДИ 2007 ГОДИНА КАК ПЪТУВАХМЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И АЗ В ЗАПАДНА ЕВРОПА??)ПРЕДИ ДА ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ ОТ 2007 НА САМ ТРЯБВАШЕ УДАРНО ДА ВДИГНАТ МИНИМАЛНАТА И СРЕДНАТА ЗАПЛАТА!!!ИТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ДА НЕ СЕ ОБАЖДАТ НИЕ ЗА ТЯХ ЗНАЕМ ЧЕ СА С МНОГО ? НО ТЕ СА МАЛЦИНСТВО,КОЕТО НЯМА ДУМАТА!!!

133

Анонимен

преди 5 години

До TurkishЦените се определят от търсене и предлагане--глупости на търкалета и на куб!ЧИСТА ХИПЕРБОЛИЧНА СПЕКУЛА ! Тези цени отдавна ВЕЧЕ НЕ отговарят на доходите в БГ!

132

Анонимен

преди 5 години

До 140Не може заплатите и пенсиите на над 80 % от българите да са като в Африка а цените на стоки и ослуги като в Испания!!!--цените сега скочиха от 3 до 4 пъти за 4 години, при смешни заплати, а какво ли чудо ще бъде, ако заплатите станат като средноевропейските ... сигулно цените ще са х2 спрямо европейските!цените в момента в бг, ВЕЧЕ драстично НЕ отговарят на заплатите и въпреки статистическото увеличение на заплатите, реалната практическа покупателна способност - пада сериозно!

131

ГОГО УШАТИЯ ГЪРБАВИЯ

преди 5 години

Не може цените на всичко в България да са като в Испания или почти както там тоест тук при мен ) не може 12 години Ес да сме с 250 Евро минимална заплата до 2018 беше 200 Евро чисто... поне 1000 Евро трябва да е заплатата на масово ниво в провицнията на България ако ли не то всичко да е евтино като до преди Ес-2007 година демек с 320 % по-евтино!!