222

Анонимен

преди 5 години

Заплатите растат, НО с тях се увеличават и цените на стоки и услуги !Каква е ползата тогава - само да се радваме, че взимаме повече пари, чиято стойност се е намалила наполовина !

221

Анонимен

преди 5 години

ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД СМЕ НЕ НИ ПЛАШЕТЕ С ХИПЕРИНФЛАЦИЯ. СОЦИАЛИСТИТЕ ЩЕ ЗАПАЗЯТ БОРДА, ГЕРБАВИТЕ ГО КЛАТЯТ ЗА ДА НИ ВКАРАТ В ЕВРОЗОНАТА НО ТОВА ГЕРБЕРСКИТЕ ИЗБОРДЖИИ НЕ ГО РАЗБИРАТЕ НАЛИ. ГЕРБ ИСКА ДА МАХНЕ БОРДА А НЕ БСП НАБИЙТЕ СИ ГО В ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ

220

Анонимен

преди 5 години

ПОРЕДНОТО ГЕРБЕРСКО лъжливо заглавие. По времето на правителството на БСП заплатите ни бяха доста преди румънските. Благадарение на ГЕРБ сега са доста назад. ЩОТО ПРОСТО НЕМА ТАКАВА АЛЧНОСТ В ЦЕЛИЯ РАЗУМЕН СВЯТ. КЪДЕ ДРУГАДЕ ПОЛИТИЦИТЕ ВЛИЗАТ И С АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО САМИ ДА СИ ПРАВЯТ КОМПРОМАТА ОСВЕН В ГЕРБ. ОСТАВКА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ И В ЗАСЛУЖЕНА ПЕНСИЯ. ОТ ПАЧКИТЕ В БУРКАНИТЕ САМО ЩЕ ИЗКАРАТЕ РАХАТ МИЛИОН ГОДИНИ.

219

дедо

преди 5 години

Освен в София,живота на тая територия вече стана невъзможен. Как се оцелява и храни семейство с 30 лв на ден,а това е масовата надница извън столицата?

218

Анонимен

преди 5 години

Ако питате боко и цоко, добре са с доходите.

217

До 223

преди 5 години

То си е написано, но когато тиквата е куха и мирзела взима превес, се чете избирателно - 87% е ръста на заплатите по паритет на покупателната способност, а не номинално, тоест инфлация тук е елиминирана.

216

Циник до 228

преди 5 години

Ааааахахаха...сполай ти за дyxoвития коментар...посмях се от сърце!Червения слугинаж в сайта ... не се уморява да пита - "кой ни cpа в гащите"Хубавото е, че лошия запад е измислил памперси за "сеньори"

215

Анонимен

преди 5 години

До Мишо 205Аре поредният 75 годишен сенилен дядка ми обяснява колко му е било хубаво ,когато паламарката още е приритвала. Т.е. колко хубоаво му е било по времето на Байтошо.Погледни статистиката - имаме по-висок БВП , по-висока продължителност на живота и т.н. от байтошовото време.За разно мързеливи миризливи членове на партията е било по-добре щото са крали, ама не пробутвай тия тъпизми на младите.

214

дедо

преди 5 години

с 30 лв нищо не можеш вече да си купиш от магазина. Колко пари трябва да е дневната надница според вас?

213

Анонимен

преди 5 години

Веднъж за винаги трябва да се излезе от спиралата на увеличавам заплатата, растеж на цените. Това е безсмислено, освен за едно - за изземване на национално богатство и намаляване натиска на спестяванията. Отвързването на парите от златния еквивалент е причина за това което става. печатането на пари без златен еквивалент, или поне стоков , а по политически причини ни вкарва в тоя филм. Проблема е политически и той никога няма да бъде решен.

212

Анонимен

преди 5 години

Хора, бъдете спокойни! Краят на малките заплати е близко. Съвсем скоро, когато "социалистите" завземат властта от ГЕРБ, бързо ще направят минималната заплата около 1 000 000 (милион)! Щастието на народа е на хоризонта!

211

Смирен депутат

преди 5 години

560лв минимална заплата ми стига на българина.Българина е недорасал да има жизнения стандарт на мързеливите гърци

210

Анонимен

преди 5 години

Ръстът на заплатите трябва да се разглежда заедно с покупателната способност, защото за същия период цените са нараснали поне със 70-80 %, така че болшинството от българите си остават много бедни ! Ръстът на МРЗ не винаги е положителен фактор, защото насилственото увеличение на заплатите води до сериозно покачване на цените в търговските вериги. Ако са ви увеличили заплатите с 50 лева, поради вдигане на МРЗ, а реално в магазина трябва да харчите 60-70 лева повече каква е ползата ?

209

Анонимен

преди 5 години

""Политиците ни превърнаха измамата в държавна политика, изнудването държавна практика, а корупцията държавна норма.Вие, богаташите, живеете в утопично посткомунистическо общество. Мислите, че сте най-успешните и най-печелившите. Жестоко се лъжете! Там, долу в бездната на мъртвия дом към глупостта и тъмата на нисшия българин се е настанила голяма и тежка беднотия.""

208

Циник

преди 5 години

Само да напомня на бесепарския слугинаж в сайта - По времето на Виденов - средната заплата беше колко?35 долара или 3.50?Лесно се постига 87% растеж - защото крадливите некадърници от БКП направихте "отправната база" - такава!

207

Loyko

преди 5 години

Докога банките ще работят на свръх печалби. Крайно време е да се вдигнат лихвите по депозитите и да се намалят лихвите по кредитите. Не е нормално само банките да печелят, а тези които имат депозити да са с нулева печалба.В крайна сметка кредитите са парите в нашите депозити.Банките неможе вечно да ограбват народа.Нормално е 2% лихва за депозит и 4% лихва за кредит,както е в цивилизованите страни.Другото е обир...

206

Анонимен

преди 5 години

Подзаглавието е хем абсолютна лъже, хем титанична глупост. Не може да имаш реално увеличение на заплатите с 87% за 10 години и да не си мръднал спрямо средните доходи в ЕС, да не говорим че по-долу се посочва, че в редеци страни има реално намаление. При положение, че имаш такова увеличение на реалните заплати, е смешно синдикати да се сърдят и да се създава напрежение по тази линия, просто трябва да поддържаваме сегашната линия.

205

Loyko

преди 5 години

И при социализма и сега сме си последни в Европа.Просто нищо не се е променило в класацията.Но сега живеем в пъти по добре.Другото е лъжи и манипулаций....

204

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 200Заплатите може и да са се увеличили, но цените са се увеличили много повече!Не е вярно, за последните 10 години цените на няоки стоки са се вдигнали с 20%, хайде 30% и то само на някои а заплатите вече са ДВОЙНО ПО-ГОЛЕМИ.

203

Св

преди 5 години

И ти си прав, но имам здравословен проблем, и съм частен случай на доизживяване. Ако напусна няма да намеря така или иначе повече работа. Но има и здрави хора, на които не им индексират заплатите, но и не могат да се местят просто щото са решили (възраст, страх, местоживеене, семейни отношения, родители ... ). Говорех по принцип, че вдигайки заплатите - е логично да се повишат цените и услугите на продуктите, произвеждани в България.