47

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 44
Така е по Закон!
Все пак 25 г. никак не е малко,за да си потърси някой правата.Друг е въпроса,как Ромеите ще докажат,че точно те са живяли необезпокоявани 25 г. на този имот!

46

Анонимен

преди 1 година

Има си нотариални актове! Ако са законни до сега да си ги показали и да са оборили общината! Що се правят на.........! Значи, мен като ме натири бившата мога да взема 50 бона кредит и да си взема ново жилище. Да си плащам данъците, осигуровките и задълженията по кредите. А тези си пушат цигарите, пият по цяла нощ и пречат на другите да се наспят, носят си масивните златни накити, разрушава и мърсят където си минат! Какво става? Май ......?

45

Анонимен

преди 1 година

Туморът който трябва да се премахне е ГЕРБ и НПО, и двете защитават ромите.

44

Анонимен

преди 1 година

Ромите законите не знаят, но много добре знаят пропуските в законите.

43

Анонимен

преди 1 година

Брех, настаняваш се някъде върху чужд имот и след 25 г. изведнъж ставаш собственик на земята? Как така?
Твърдят, че са законни постройки и те са законни собственици. Ама айде докажете го, де! Де са ви документите?

42

Некъв кестен

преди 1 година

До И.Б.

Закона не обхваща тези под наем. Принципа е да е безстопанствено жилище - примерно порутените селски къщи.

41

Анонимен

преди 1 година

Къщата на моите родители се води незаконна, въпреки че е построена върху наша собствена земя. През 90-те години държавата ни даде възможност да декларираме имотите в общината и да плащаме данъци. Имаме съвсем легална партида за ток, вода, даже къщата я има в ПУП, въпреки това общината отказва да ни узакони имотът, защото се намира в близост до общинска сграда и нарушавала някакъв закон за отстояние от общинска собственост. Обаче за ромите всичко може, нали така ?

40

Анонимен

преди 1 година

Не е проблема в ромите, проблемите е в тези долни НПО-та, които ги учат че така може, че имат само права, че ние сме длъжни да ги храним. Ако ги нямаше НПО-тата и закона се прилагаш безкомпромистно и за всички, това нямаше да се случи.

39

Анонимен

преди 1 година

Ей значи как дразнят тези, вместо да се вземат в ръце, вместо да се държат като нормални хора, да работят, да теглят кредит, да се разберат със собственика, за цената на земята, те пак искат да грабят, крадат, изнудват и т.н. До кога така, до кога ще толерираме такова долно поведение и ще се правим, че няма проблем, че това нас не ни засяга? Някого тук подарявали ли са му жилище или земя!? Значи ние балъците ще работим за да имаме покрив над главата, а на тези ще им подаряваме!?

38

Анонимен

преди 1 година

Гетото на К.Величков кога ще го премахнат, в разширения център на града *** ,смрад, силна музика ,наркодилъри, коне.
Там почти всикчо е незаконно. А дори и някой да си е извадил документ ,то той трябва да поддържа имота си в нормални стандарти и да се съобразява с нормите на обществения ред.

37

до аз

преди 1 година

Аз пък ще ти кажа , че Няма как да са законни тея коптори директно на тротоара,Няма как да е Законно простирането на прЪцали по огражденията на бул.К.Величков !

36

Валентин

преди 1 година

"Съгласно българското законодателство, когато някой живее повече от 25 години в имот, той става негов собственик на основание придобивна давност"

Ок, настанявам се в южния парк и след 25 години си го заграждам целия.

35

До 32

преди 1 година

Това не са юристи, а БХК кухи лейки с големи усти.

34

Анонимен

преди 1 година

Този репортаж, призовава към беззаконие, призовава към антиобществено поведение и според НК за такива действие се носи наказателна отговорност от до три години затвор - МВР и прокуратура да се вземат в ръце.

33

И.Б.

преди 1 година

Благодаря за отговора на АНОНИМЕН 26 !

32

Анонимен

преди 1 година

т.е ако докарам една стара барака на рилските езера мога да твърдя че от 25 години живея там и да ми се узакони?
айде стига глупости, живеят незаконно Х години, това е за съд, не за узаконяване на постройки. Честно, ей такива юристи които за едни пари продават и майка си и баща си един ден трябва да ги съди този горе!

31

Анонимен

преди 1 година

Неса 25 години ... С новата промяна в закона от преди няколко години по давност се предобива след 100 години. Преди промяната бяха 10 години.

30

1

преди 1 година

Как ще бутате бе?
Вижте как са облагородили земята! Засели са найлонови торбички, ПВЦ шишета и какво ли още не, иначе щеше да е само трева!

29

Аз

преди 1 година

До Анонимен 9

Специално за гетото на К. Величков има документи, че къщите не са незаконни. Продадена е земята на по байтошово време.

28

Анонимен

преди 1 година

Как тези хора ще докажат, че са владеели този терен 25 години искам да попитам БХК? Имат ли партиди за ел.енергия, вода и т.н, плащали ли са данъци и такси? Утре отивам в офиса на БХК, заявям че го владея с години и викам полиция да им бият шута от там, щом става ей така придобиването по давност.