27

Анонимен

преди 1 година

До23.Дава се жилище под наем за дълъг период(и не само),когато е собственост на наемодателя/лите с двустранно подписан договор за наем с всички условия вписани в него.С пълномощни и по други начини винаги е риск за собственика.

26

Анонимен

преди 1 година

До И.Б.

Когато си отдал имот по наем, наемателя не може да го придобие по давност, ако ще и 100 години да живее там. Тази постановка в закона се прилага само в безстопанствени имоти, само когато реалния собственик не се интересува от собствеността си или доброволно безвъзмездно е разрешил на някого да го владее с години, в същия момент закона изисква от кандидат-собстника по давност, да докаже че е бил добросъвестен стопанин, тоест да е плащам данъци, комунални услуги и т.н.

25

анонимен

преди 1 година

какво не плащат и кярат от държавата почвам да изригдам не плащат ток вода данък сгради дърва на купува сече гората кара колата без гражданска винетка и преглед че и без книжка ако няма купена вози се по автобусите без пари не плаща здравни осигуровки фалшива инвалидна пенсия и много други неща

24

До 21

преди 1 година

Собственика на терена, очевадно е подавал многократни сигнали в държавните и общински институции, че терена му е обсебен и той не може да влезе във владение, за да се стигне до събаряне на постройки !

23

И.Б.

преди 1 година

Недоумявам от този български закон за придобиване на жилище по давност. Това е един вид кражба на чужда собственост, била тя държавна или частна. Как се третира такъв случай - даваш жилището си под наем, наемателят живее в него повече от 25 години и се оказва на 26-тата година собственик? Моля отговорете обосновано.

22

Анонимен

преди 1 година

Пак БХК простотии, пак се пишат фейк новини, пак се изкарват едни хора нарушаващи законите жертви, пак НПО кампании, пак промиване на мозъци и т.н. Приватизацията няма нищо общо тук, този терен е възстановен съгласно границите на частна собственост преди БКП или реституцията. Придобиване на терен по давност, става не устно, не като си построиш барака, а като докажеш пред съда, че си го владеел добросъвестно, тоест не си го обсебил, без даваш възможност на реалния собственик да влезе във владение

21

Анонимен

преди 1 година

А собственикът на частния имот къде е блял 25 години?

20

Диабло

преди 1 година

Трябва да играе напълно законен багер, за да няма недоволни.!.

19

Циник

преди 1 година

Българин - никога няма да може , да стане собственик на имот - поради "придобивна давност"!
Защото - държавата ще го разсипе от глоби , и съдилища - ако си позволи - като ромите - да строи , където му е кeф!
Придобивна давност - още един реверанс към ромите!
Те са по-равни от вас/нас!

18

Анонимен

преди 1 година

Те адвокатите друга работа нямат,освен да нахъсват тоя и оня да се дръвчат помежду си.Нали така си изкарват хляба.А колкото до закона в конституцията е написано,че частната собственост е неприкосновенна,ако обаче е придобита законно.Давността не тече ако не си поддържал имота и не си плащал данъците за него.Друг е въпросът,как и кога започва давността.На каква база се основава?На договор за ползване ли,на наследство ли?Ако няма основание за ползване значи е кражба.

17

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен8
А ти като си решил да имаш дете що преди това не си си платил сметките и не си осигурил нормални условия за живот?

16

анонимен

преди 1 година

били крадяли от глад и убивали бабите по селата казва техния лидер ми има и българи гладни те що не го правят

15

до 11

преди 1 година

И за всичкото това сто процентова отговорност носят политиците!

14

Анонимен

преди 1 година

Като са им законни постройките да покажат документи. Акт 16, нотариални договори... ей такива неща! Иначе и аз мога да си построя барака в средата на парка и да твърдя, че съм законен собственик.

13

Орландовци

преди 1 година

Върнаха ни място в Орландовци преди години и когато отидохме на място открихме незаконни постройки върху него. Ромите отказаха да напуснат, защото твърдяха, че били платили мястото на "истинския" собственик за 50 лева. В крайна сметка не можахме да ги изгоним по законов път нищо, че имахме абсолютно всички документи за собствеността върху мястото. В крайна сметка общината ни откупи мястото за някакъв колектор май беше.

12

Хасфалт

преди 1 година

абе Сичко си е редовно бе бате ние си живеем от години у тая къща

11

Анонимен

преди 1 година

Дами и господа, другарки и другари, няма какво да се лъжем - изтървахме си държавата! Ей тези са бъдещите собственици на всичко!

10

Анонимен

преди 1 година

ама разбира се ... това с давността важи в много редки случаи ... и в никакъв случай, ако имота е частен. Тая адвокатка Елена Иванова би трябвало да го знае това ... и сугурно го знае, но просто се прави на две и половина, само и само да има шум по въпроса.

9

Анонимен

преди 1 година

А на бул К. Величков кога ? барака до коптор,простират си нарочно гащето на тротоара, и това в центъра на София ! няма полиция ,няма столична община,няма медии,няма "спаси София" !
Всички се правят на слепи - електората е свещен !

8

Анонимен

преди 1 година

Аз съм свидетел как в махалите спират вода и ток който не плаща дори и да има бебе!!!
Пълна лъжа от новините на българия.