120

Анонимен

преди 5 години

Възпитанието е придобиване на социални познания и навици.Образованието е приучаване към труд, защото ученето е труд .Ако не учиш ,не можеш да си социализираш и излизаш изв н състезанието в живота. Сигурно се раждат много талантливи деца във Филиповци ,но без образование никога няма да пробият в живота..

119

Анонимен

преди 5 години

"Индийците от кога са станали протестанти бре?"От когато има келепир и финансиране. Ако от Марс им отпуснат фиджи-биджи, и марсианци ще станат.

118

dan

преди 5 години

Как от Дойче Зеле не са добавили и нещо за лошия Путин, да се чудиш?!?

117

Анонимен

преди 5 години

Демокрация??????"Демокрацията спира да съществува,когато започнеш да взимаш от тези,които работят и да даваш на тези,които не искат да работят" Томас ДжеферсънТози етнос съществува като паразитира върху българския!

116

Анонимен

преди 5 години

Писна ми от вечно искащите "берачи"които посещават училище защото им с дават по 4 лв. на ден за кутията цигари.Дойче веле да им осигури безплатен транспорт до Германия.Там всичко ще получат наготово.Освен това простестанството е течение на католицизма,а българите сме източноправоскавни така че: "Ние сме неделима част от българския народ", разказва пред "Дойче веле" жител на "Филиповци" е поредната лъжа.Мястото им е точно в Западна Европа,не в България.

115

Анонимен

преди 5 години

Учебници и приспособления може и да се предоставят безплатно, но се продават от родителите. Занимални в повечето училища и класове няма, при нас имаше само в подготвителния клас на гимназията. Казвам само, че образованието в 99% от случаите зависи от родителите. Когато те самите са неграмотни, образованието за тях не е никаква ценност, не разбират правилата на външния свят и не помагат на детето си по никой начин, шансовете му без целодневна задължителна занималня са нулеви.

114

До 140

преди 5 години

Абсолютно правилно, при безплатно образование всички трябва да са повече или по-малко конкурентноспособни на пазара на труда. Това, че има хора които искат да получават доходи без да влагат труд и това че има хора които им предоставят тази възможност трябва да се изкорени.

113

Анонимен

преди 5 години

Билгариа е родина ромите..Етнически Билгари няма..Това е комунистическа анти-История .''Ззигани'' идва от ГРЪЦКАТА ДУМА--АТИННГАНОС = Тези които не се пиота, или влиза в контакт.Първо Византииците са влезли в контакт с аттинганите в 9 век в Мала азия (Източна Гърция) .

112

Пак до 132

преди 5 години

Препоръчваш да осигурим за ромските деца целодневно обучение с помощен учител.Ами нали и сега към училищата има и занимални? Който иска ги ползва.А друг посещава сградата на училището, за да вземе полагащата му се безплатна храна и после се прибира у дома си или вилнее по улиците. Нямам предвид българчетата, на тях безплатна храна не се полага, както знаеш!Не да ги затрупваме с още бонуси, а да променим законите и да стане невъзможно да живее в България онзи, който не учи и не работи!

111

До Анонимен 132

преди 5 години

Ромчето нямало учебници? ЗА ТЯХ СА БЕЗПЛАТНИ!Нямало своя стая? Преобладаващата част от българските семейства, живеещи в градовете, притежават ДВУСТАЙНИ АПАРТАМЕНТИ, в които живеят 2 или 3 поколения.Какъв процент от етническите българчета имат своя стая? Но почти никое българче днес не остава поне без средно образование!Нямало чин и приспособления? Ти докато ходеше на училище, баща ти чин ли ти сложи у дома? За какви приспособления пишеш? Учебните пособия се осигуряват БЕЗПЛАТНО на ромчетата

110

Анонимен

преди 5 години

Индийците от кога са станали протестанти бре?

109

ист

преди 5 години

Написах историята на "ромите" от интернет, и ме изтриха.Названието роми е измислено. Те са от индийски произход, и сами се наричат ц. Няма да се очудя, ако в този сайт ни накарат да ги наричаме швейцарци.

108

Мюмюн Шабри Шабан

преди 5 години

Пропагандната машина на DW...! Колко лъжи и измами....

107

Анонимен

преди 5 години

Не мога да разбера, защо хората в държавата съзнателно се делят на етноси. Законите са за всички, който не ги спазва или глоби или кауша. На 17 с две деца, а социалните блеят. Не трябва реформа, трябва законите да са за всички.

106

void

преди 5 години

Статията и видеото са подготвени така, че останах с впечатлението за бедни хора, живеещи в пренаселен квартал; жадни за знания и изпълнени с желание да учат за да изградят кариера или най-малкото да подобрят шансовете си на пазара на труда; и които водени от любознателен, бодър и патриотичен дух, дори на преклонна възраст нямат търпение да прекрачат класните стаи да да получат......4 лева...

105

татул

преди 5 години

Зависи от ромката,от нейната социализация в добрият аспект.По долу и сложихаточки.

104

Анонимен

преди 5 години

Причината не са само ранните бракове. Едно такова дете от първи клас не получава никаква мотивация и помощ от родителите, за да учи, често няма учебници, приспособления, стая и чин. То още тогава остава неграмотно, изостава, не може да конкурира останалите деца, не разбира външния свят и остава в този на семейството и махалата, защото само там може да оцелее. Единственият начин е целодневното обучение с помощен учител и с някои деца то би имало успех.

103

месара

преди 5 години

Ромите са пясъчни хора, решението е едно - Анакин.

102

Анонимен

преди 5 години

"Те са роми, от Видин, но живеят в Германия и: Имаме достатъчно!"...Истината е, че тук проблемите са същите. Повечето се преселват в едни и същи квартали в Северен Рейн-Вестфария, което води до масово изнасяне на немците и останалите чужденци от тях. Жилищата се обезценяват до степен на непродаваемост. Другият проблем са пътуващите просещи роми по центровете навсякъде. Има и успешно работещи в строителството, но като цяло в чужбина познават и различават ромите и омразата е същата.

101

Анонимен

преди 5 години

Василев е прав.