69

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 86"Отпечатъка на Сталин в световната история е безспорен." Отпечатъка на Сталин е 30 милиона убити от репресии и 42 милиона загинали руснаци от войната разпалена от аркадашите Сталин и Хитлер.Само отпечатъка на Мао е по-голям от този на Сталин 100 милиона жертви. Но по избити на глава от населението Сталин е безспорен световен лидер.

68

Анонимен

преди 5 години

Що така бе всичките бягат в САЩ дори и наследниците на големия комунистически вожд Сталин. Изглежда че причината е че в собствената си страна Русия тези нещастници нямат никаква свобода и за това най-виновен е родният им баща въвел най-идиoтската диктатура позната на човечеството.

67

Анонимен

преди 5 години

Живеем в силно пропагандни времена. Демонизирането не води до нищо добро. Когато говорим за история трябва да се абстрахираме от емоции и лични предпочитания и да бъдем максимално обективни. Отпечатъка на Сталин в световната история е безспорен.

66

До 84

преди 5 години

Така е , дори с Хитлер са били пацифисти , а злите евреи избиха половин Европа за кеф.

65

Анонимен

преди 5 години

"Сталин не е убивал милиони хора, не го вярвам. "Никъде не е казано, или написано или публикувано като исторически факт, че Сталин е убивал хора, и то милиони. Всичко е истерия по интернет форумите или казано и вмъкнато между другото с недомлъвки, никой сериозен учен и на изток и на Запад не е изказал теза, че Сталин е убивал хора. Защо трабва да вярваш?

64

Срамно е

преди 5 години

Разбирам дядо ми , че харесваше Сталин.Той има издадена смъртна присъда от царя , а година по рано едва не го убиват от бой полицаите.Той се труди цял живот за бедните и онеправданите.Той ми показа стойностните неща в живота и това е безценно.Но русофилите да хвалят Сталин е повече от смешно.И разни ми фитнес селяци , да искат война , но гръмне ли пушка да се ***.Срам

63

wqe

преди 5 години

Сталин е грузински евреин.

62

до 75

преди 5 години

"Как не се намери един да каже истината."Истината е казана вече от историците, но не е удобна за много хора на Запад и се премълчава. За 32 години (1921-1953 г.) при Сталин, по политически причини са пострадали 4 милиона души, от които 800 000 са разстреляни, т.е. общо 1,7% от населението. За сравнение при Великата френска революция загива от насилствена смърт 25% от населението на Франция. И още нещо при руския преход 1991-2009 г., само Русия губи 15 милиона свои граждани, т.е. 11%.

61

Василев

преди 5 години

Слава на Русия. Сталин и Владимир Путин са едни от най добрите политици в света .Агент Грек Урни!ЦРУ!!!

60

stalinista

преди 5 години

Ключът е, че гаджетата на Светлана от еврейски поризход са били пращани в Сибир. Много добре е знаел, кои са вредни и кои не

59

Пламен Василев

преди 5 години

до 75. Поздрави за прекрасният коментар. Сталин е велик и ще си остане най велик.

58

Анонимен

преди 5 години

Според Запада Сталин е убил 60 милиона. Това е половин Русия бе! Вие нормални ли сте? Ще цитирам вашия вожд: махайте ми се от главата!

57

Анонимен

преди 5 години

Сталин не е убивал милиони хора, не го вярвам. След 1990г. половин България се изкараха дисиденти и борци срещу комунизма. Пак ни лъжете. Как не се намери един да каже истината. Бяло на черно. Колко хора е убил Сталин, какви са и защо ги е убил? Престъпници, насилници, терористи, врагове (монархисти и западни агенти)? То ако ви слушаме си е убивал за кеф. Да да, повервахме.

56

Анонимен

преди 5 години

Русия винаги вади големи лидери в правилния момент. Александър Невски, Иван Грозни, Петър Първи, Екатерина, Ленин, Сталин, Путин. Титани.

55

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 71Има нещо болно в страхопочитанието към Сталин. Имащо нещо болно и при вас русофилите и клакьорите на Сталин. А относно Русия и обикновеният руснак - те още дълго ще си останат в плен на Цар - самодържец, манталитета си на крепостник, водката и поголовната простотия и мизерия.

54

Анонимен

преди 5 години

До ден днешен популярността и одоблението на руснаците към Сталин е изключително високо! Глас народен - глас Божи! Действително, има нещо харизматично, будещо страхопочитание към чичо Джо! Може би защото ПОБЕДИТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ СЪДИ!? За руснаците той е спасител!

53

Анонимен

преди 5 години

До Факт17-те съдии от върховната инстанция на ЕСПЧ - Голямата камара, също като магистратите от първата инстанция през 2012 г. отбелязаха, че не могат да се произнесат по самата гибел на поляците, настъпила "58 години, преди да влезе в сила" в Русия европейската конвенция за човешките права, което става през 1998 г. Това е истината - не могат да отсъдят, защото извън времевата рамка, а не, че не са виновни. Много нагло, гадно и цинично изказване от теб. *** на психиатър, нещо е сбъркано.

52

Пламен Василев

преди 5 години

За днешното положение в България, Да е жив Сталин , че виж колко Гербери няма да са на този свят.

51

Анонимен

преди 5 години

До ВасилевПутин ва направи за смях от ЦРУ-то. Президент ви избра дори. Гросмайстор! хихи

50

Анонимен

преди 5 години

До ФактЕ ти ме разсмя. Русохилите сте за психиатрията. И лъжеш най-нагло и цинично. През 2010 г. обаче руският парламент подчерта в декларация, че убийствата са били извършени по пряко нареждане на Йосиф Сталин и други съветски ръководители. В решението на съда в Страсбург се казва, че Москва се е провалила да изпълни задълженията си" според Европейската конвенция за човешки права като не предостави доказателства или копие от решението от 2004 година, което прекъсва разследванията на клането.