109

така е

преди 5 години

Всички нормални дето не са комунисти СЕГА,тогава стояха на опашка за партийно членство!И плюеха вдъхновено по "гнилия Запад"!

108

Анонимен

преди 5 години

Няма нормален човек, който да е комунист.

107

Анонимен

преди 5 години

Отврат! Не мога да повярвам, че може да има хора, които да го възхваляват - това са най-вероятно изкуфели старци, привърженици на БСП.

106

Dido

преди 5 години

Империята на злото..реки от кръв принесени и у нас

105

Анонимен

преди 5 години

Стига сте го хвалили и оправдавали този касапин, гнyсно е отстрани! Разбирам, че Русия ви е кърмилница и работодателка, но това наистина е прекалено. И децата знаят, че Сталин е избил повече руснаци от Хитлер и лично е подписвал присъдите.

104

Наблюдател

преди 5 години

Когато научава за смъртта на Яков в плен, Сталин тъгува много, има запазени писмени описания на това от неговото близко обкръжение.. И съдбата на родината за Сталин е била по важна от това каква е съдбата на родните му синове.. Затова и не заменя фелдмаршал Паулус за Яков ..

103

Наблюдател

преди 5 години

Втория му син много е обичал да се хвали с това кой е баща му, и да прави каквото си иска.Има запазени писма от сталин до учителите му, в които той казва, не го разглезвайте и не му позволявайте да прави каквото си иска, само защото е мой син, нерка получава по заслуги..Яков пък опитва да се самоубие понеже баща му не е одобрявал тайния му брак с първата му жена ... Затова и Сталин е писал че той се е опитвал да го шантажира и омиловисти един вид ..

102

Наблюдател

преди 5 години

Пълни глупости .Яков предо да бъде пленен 3 пъти се е измъквал със своята артилерийск част от обкръжения, а е убит от немците при опит за бягство, а не че се е самоубил.Всички глупости за него че уж съдействал на немците и чер сам се е прердал са спуснати от немското разузнаване като пропаганда за да сломят други да се предадат. А че Сталин бил жесток родител също са глупости, просто той никога не ги е бутал и не е позволявал да се възползват от това че са синове на вожда, не ги е фаворизирал..

101

Анонимен

преди 5 години

Русия е всичко друго, но не и велика. Изостанала сaтрапия. Толкова е велика, че 20 милиона руснаци избягаха на Запад.

100

до 107

преди 5 години

Така е. 27 милиона избити съветски граждани, огромната част от които ЦИВИЛНИ! Великият вермахт е бил силен най-вече срещу мирно население, за което после си е платил с лихвите! И не е загубил 3, а над 10 милиона! Разбра ли, фен на вермахта?

99

Анонимен

преди 5 години

До Вда ги превърне в лавина, която да помете хитлеристките пълчища.Бах тая помитаща лавина.27 милиона мъртви и 5,8 пленени срещу 3 милиона загинали от Вермахта

98

Oleee

преди 5 години

Авторката на тая полуистина и откровена лъжа най-добре да пише статии за гримове, дрешки, молчета и разни подобни. Разбирам, че трябва да се манипулират хората, за да са по-лесни за управление, ама с такива пародийни статии не става. Е, не става поне за тия, които са попречили нещо и могат да мислят.

97

Да гори в ада

преди 5 години

Руснаците си заслужават съдбата щом обичат Сталин и Ленин. Болшевиките не са ги считали за хора, а те им се кланят. Болшевиките са били интернационалисти или иначе казано - ***. Мразили са руснаците и не са имали никакъв проблем да ги избиват. Има човек - има проблем, нява човек - няма проблем. А Сталин е един грузински страхливец. Когато Германия ги напада се скрива от всички, толкова го е било шубе за живота му. В същото време милиони хорица са гинали заради неадекватността му. Плъx.

96

интересно

преди 5 години

Да изкараш фелдмаршал Паулус племенник на Хитлер си е постижение от всякъде!А ако беше прочела протокола от разпита на пленения Яков,много неща щяха да ти станат ясни!И нямаше да се налага да четем глупости!Както и да е,жива и здрава!

95

Цонко

преди 5 години

Че Сталин е извepг, един от най-мракобесните диктатори за всички времена, не подлежи на никакво съмнение! Слава богу, природата се е погрижила да заличи гените на това чyдовище. Ето тук можете да видите как изглежда единствената пряка наследничка на Сталин днес, Крис Еванс:https://bgonair.bg/lyubopitno/2018-08-21/vnuchkata-na-stalin-varla-buntarka-koyato-nenavizhda-dyado-si-i-rusiyaПо ирония на съдбата, тя е родена и живее в САЩ, а не в "рая" създаден от дядо й!

94

123

преди 5 години

Значи Сталин не е харесвал некадърниците, лигльовците и евреите и затова е зъл... Мхм този свят не отива на добре.

93

До 109

преди 5 години

Е, чел си К. Симонов, но не приемай всичко за чиста монета! Има много още литература по въпроса, но различните източници се разминават във фактите. Не може 100% да бъдем сигурни за нищо освен за едно - историята се пише от победителите!

92

До 6

преди 5 години

Първата жена на Сталин Екатерина Сванидзе умира от тифус, тя е майка на първородния му син Яков ,втората Надежда Алилуева се самоубива след техен скандал.

91

До в

преди 5 години

Бъркаш причина и следствие. По принцип съветската армия изобщо е била най-голямата в света.И на хартия много силна. Само че чистките на Сталин я обезглавяват. Като на мястото на доказани военни като убития( и жена му) командващ на ВВСгерой отИспания, се издигат посредствени но верни и безобидни.Настава атмосфера на страх и загуба на всякаква инициативност в армията. Да не говорим как Сталин до края не е приемал че хитлер ще нападне.Не са били подготвени.дори Зорге е бил викан за да бъде разстрел

90

Анонимен

преди 5 години

Сталин е бил просто един *** и е умрял като такъв в собствената си урина.