69

а така-а-а

преди 6 години

явно за разлика от "другарите от БСП" хорицата разбраха, че асфалт "се яде". Много добре стана, че беше изграден Видинския мост, но състоянието на пътя от София до там е потресаващо. Има места където е широк и в отлично състояние и други където е навъзможно да не попаднеш на дупка. На Петрохан задължително трябва да се изгради тунел, както и на Шипка.

68

Анонимен

преди 6 години

Министър 10% бастиса "Химко" . С влизането си през портала се развиква: " Абе, вие още ли пушите, нали ви се обадих да затваряте всичко тук" . Така стана и с други заводи.

67

Работа трябва

преди 6 години

До Анонимен 45Редно е ама ако работят по равно.Аз съм по цяла година с баща ми извън работно време по полето.Торя, садя, заривам, копая, поливам, прибирам, режа дърва, цепя, вкарвам , редя, помагам на майка да правим зимнина...........Брат ми си се разкарва с мотора, ходи си с приятелите по кафета, после цяла зима ядат и пият всяка вечер.АналогичноДокато под Балкана бачкаме, над него вече десета година реват, че не ядат асфалт.Нищо не искат да пипнат ама искат и те да имат колкото нас.

66

Анонимен

преди 6 години

до 64 Бедния северозапад знае , че никой няма да им даде.ТЕ ЩЕ СИ ИЗВОЮВАТ ТОВА ПРАВО. БЕДНИЯ СЕВЕРОЗАПАД НЕ ИСКА ДА МУ ВЗИМАТ ИЗРАБОТЕНЕТО ОТ ЛИЧНОТО СТОПАНСТВО.

65

Анонимен

преди 6 години

до 54 врачанските пущиняци се научиха да крадат по времето на соца. АЕЦ-а се урлавлявава и тогава и сега от МОСКВА. От Русия идва горивото и тя определя парите, както и накъде да отива енергията. Пущиняците са робите.

64

Анонимен

преди 6 години

до 63 НЕЩО БЪРКАШ . НЕ СЪМ ЧУЛ В ДЪРЖАВИ С ДЕМОКРАЦИЯ, ПОЛИЦИЯТА ДА ОСТАВИ НА КРАДЦИТЕ ДА ВЗИМАТ ОТ ЧАСТНИКА. Ако това се случва на запад , то с демокрацията е свършено. Полицията става заплаха за сигурноста за държавата.

63

ЕДИН ОТ СЕВЕРОЗАПАДА

преди 6 години

В селото се появи една от рускоговорящи, от третия социален пол. Мъжа и почина българин. Стана вдовица, и почна като в соца да се прави на велика , че била от Русия. Наследи му къщата, двора, нивите.

62

Анонимен

преди 6 години

Нито ТКЗС, нито автономия няма да има.Това са болните мераци на другарите от Позитано.Те съдействаха на братска Русия за Македония, бяха навити и Пирин да дадат, сега голям мерак имат да късат още от България, но никой не им обръща внимание.Такива филми няма да има.Това е само проект за дестабилизиране на страната по време на европредседателството.Ще мине юни месец и повече никойняма да чуе за това.

61

анонимен

преди 6 години

Аз съм от врачанско по времето на соца имаше доста предприятия които умишлено ги закриха продадоха да вземат 10%някой хора.Аз в ТКЗСне съм работил и затова ни даваха по малко частно царевица и купувахме да храним животните които имахме.Сега съм дал земята си под аренда и вземам рента 20пъти повече от това при соцаНо при демокрацията идват през ноща откраднат ти животните може и да те убият няма защита от държавата полицаите само отбиват номер нищо не правят затова и хората бягат от тук.

60

Анонимен

преди 6 години

ДО 53 На ли бе в затвора? КАКВА МУТРА Е БЕЗ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА , ПЪК И ИЗВЪН КОЛЕКТИВ. пРОСТО МУСКУЛИТЕ НЕ СА МУ ОТ ФИТНЕС А ОТ РАБОТА.АКО БЯХ НА НЕГОВО МЕСТО ЩЯХ ДА РАЗДАВАМ ШАМАРИ НА ОТГОВОРНИТЕ ДРУГАРИ ОТ КОЛЕКТИВИТЕ.

59

Анонимен

преди 6 години

Колективизацията в БЪЛГАРИЯ е от Москва. Този експеримент бе удобен за СССР.Робите да хранят мечката и да мълчат"ВСИЧКО ДОБРО ЗА РУСИЯ Е ЗЛЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, КАКТО ВСИЧКО ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ Е ЗЛЕ ЗА РУСИЯ"- ОТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ ПРЕДИ 140 Г.

58

Анонимен

преди 6 години

До добруджанчеВидниското царство иска да се отделя, Добруджанското също, е остава само турците да дойдат и да влезем в нови 500 години робство! Браво българи! Жалко са дедите ни които преди 100 години воюваха за Обединена и силна България! Правнуците им излязоха големи фекалии!

57

Анонимен

преди 6 години

до 27 В ЕС НЯМА ТКЗС. ТАМ ИЗТОЧВАНЕТО НА ЕВРО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО.Там управлява местната власт. КОЛЕКТИВА ЛИПСВА И КОНТРОЛА Е ЛЕСЕН- ТОЙ Е ПРЕКО КЪМ ВЗЕЛИЯ СУБСИДИЯТА.

56

ломски серсем

преди 6 години

Проблема на северозапада е че коката не вирее при температури под 10 градуса, иначе и ТКЗСтата и афтуномията да са отдавна готови, пък то сега на мамалигарите се мазним.

55

Анонимен

преди 6 години

Отнемете на хората земята, животните и ралата и после се чудете защо нямало хора.Ами за какво да седят там?

54

Анонимен

преди 6 години

Северна България беше срината целенасочено.Тук никой не иска някой да му слага залъка в устата,но не иска и да му го взема.А точно това се случи.Редица предприятия бяха сринати умишлено,а много машини и цели производства бяха закарани в сходни заводи в южна България.Магистрали се правя само на юг,а на север редица проекти бяха насила спрени.Ами в крайна сметка прави са хората да търсят друг път,по който да тръгнат.

53

ВРЕМЕТО НА СОЦА.

преди 6 години

тия с третия пол - социален - НЕ ОТ ЗАПАДА . Те се появиха от времето на началото на СОЦИАЛИЗМА. В ТКЗС -тата се появиха жени активиски, които караха трактори, комбаини, караха кулакранове, можеха да карат самолети, имитираха сталински речи. НО ДА ИМАТ СЕМЕЙСТВО , да си операт мъжете да отгледат деца ги нямаше. РАЗВОДИТЕ СЕ ДАВАХА БЪРЗО, БКП ГИ НАСЪРЧАВАШЕ.

52

Антрополог

преди 6 години

Пущиняците от Северозапада са доволни само когато има аванта и неща за крадене. И понеже вече не могат да крадат, така както по времето на комунизма, затова региона толкова западна.

51

Анонимен

преди 6 години

Ето ви един *** пример . Ценко Чоков кмет-дерибей и побойник и никой не може да го вкара в затвора. На всичкото отгоре същите хора , които го плюха после го избраха на изборите . Това е качеството на хората в този край. Сега синовете му са на власт и пак същото . Е другари не се ли срамувате .

50

Анонимен

преди 6 години

33 Е МНОГО ПРАВ. ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАС ПРЕЧИ. С колективите се КРАДЕ НАЙ ДОБРЕ.