89

Северозападна

преди 6 години

България е регион с изключително красива природа и богато историческо наследство. Има невероятен потенциал за транспортни интерконекторни връзки. Граничи с европейски държави, има богата земеделска земя и храните, които се продават са обикновено чисти и качествени от местни производители. Има минерални води, потенциал за ски туризъм, алпинизъм и водни спортове.Хората са мили, задружни и отзивчиви. Но е откъснат от света

88

бг

преди 6 години

северозападът е най-податлив на противобългарски действие и в услуга на сръбски и руски интереси .Нали точно тук "избухна" антибългарския метеж наречен септемврийско въстание.

87

инфрата не е важна

преди 6 години

"Кой ще инвестира в Северозападна България, където няма никаква инфраструктура?"--------ААаааааа, чеки, чеки малко...Ние асфалт не ядем, нали така, другаре?

86

Анонимен

преди 6 години

ДО 87 ПРОСТО НЕ ВЪРВЯТ ТКЗС - та

85

Анонимен

преди 6 години

до 78 В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ПРОСТО ОБРАБОТВАЕМАТА ЗЕМЯ НЕ Е СТАКИВА РАЗМЕРИ ЗА ТОЛКОВА МНОГО ХОРА И ТКЗС ТАМ ПО МАЛКО ВЪРВЯТ.

84

Bob

преди 6 години

Справка от лятото, в Монтана Лукоил продава Газта за 1.07 в Пловтив за 85. Една и съща фирма на едни и същи хора едно и също гориво 300км разлика. В момента Марешки продава за около 97 (ако не се лъжа) в монтана е 1.09 на повечето бензиностанции, не видях някъде 1.05 или по -малко. Знаем че горивото влиза с голям процент в крайната цена на услугите и продуктите. И 3 тунела да направят се тая, когато имаме сектор който печели +20% от цената и е в основата на повечето бизнеси. Няма монополи!

83

Комунист

преди 6 години

До До Анонимен 59По спомени на възрасни хора заживяли са добре мързеливите, дето са нямали нищо. Внуците на някои от тях сега са с по няколко криминални регистрации. Дядо ми цял живот псуваше комунистите. С братята си парче, по парче доста земя бяха събрали, докато баща им пиел в кръчмата и правел дете, след дете. Един месец в годината работели здраво. По жърва.

82

Анонимен

преди 6 години

Познавам много индивиди от северозапада, работил съм там дъги години като мениджър, просто материала там не е качествен, не става за нищо, винаги ще си останат бедни.

81

Анонимен

преди 6 години

По времето на диктатора Тодор Живков и 45 годишната руска окупация на България северозападът беше много по-беден от сега, но вестниците тогава не пишеха за това.

80

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че това положение е напълно логично. Бил съм 2 години в казармата с хора от този край. 90% от тях не ставаха за нищо, живи ypoди.

79

Анонимен

преди 6 години

до 76 това не е мечта Това е реалност във ВОЙВОДИНА.

78

от Норвегия

преди 6 години

Аз живея в Норвегия от 8 години, оправил съм си живота, заплатата ми е 80 хил крони.

77

Анонимен

преди 6 години

до 73 ами като ти вземат- кащата, земята , добитъка и ако не се сработваш с колектива. СТАВАШ ГРАЖДАНИН В ПАНЕЛКА.

76

Истината

преди 6 години

Те и в Южна България предприятията се сринаха умишлено, но там хората са работливи и никога не са твърдяли, че "асфалт не се яде".Добре, че на вас ви от не 10 години да разберете, че без магистрали всеки район е обречен на фалит и разорение!

75

Анонимен

преди 6 години

То и в Израел има кибуци. Но те нямат нищо общо с нашите ТКЗС. Затова през соца Москва уби Трайчо Костов. Отказа да дава житото на Сталин и търсеше друг начин за такива колективни обработки.

74

Анонимен

преди 6 години

Това с автономията е пълен фейк! Иначе казано - добре тиражирана лъжа! Аз твърдя това с абсолютна увереност, само се досещам кого ползва тази иdiотия! Време е ДАНС да се намеси, а след тях - прокуратурата!Навремето някакъв влах искаше да прави влашка партия. Не можа да събере и един файтон хора! Нашите власи са по-българи от мнозина патриотари, дето се тупат по гърдите, а разправят за Терминал 2! Лично на мен майката на виден спортен деец ми каза: "Аз съм българка!".

73

Анонимен

преди 6 години

до 74 ОПЛЕСКА РАБОТАТА С ТАЯ ДАНИЯ. Датчанина е по голям хитрец от българина. На датчанина законодателството е такова , че той е управител на ферма, зем. стопанство. Чужденеца от бивша югославия, виетнамци, пакистанци, турци /кюрди са малко или липсват/ са роби . Те работят защото в техните страни за такъв труд взимат малко

72

До Анонимен 59

преди 6 години

Кооперативите не са измислица на комунистите. В Дания съществуват от края на XIX в.А приносът на Северозапада към кооперациите е пак от това време - Петко Дичев, роден през 1867 г. в Кула е написал първата статия за кооперациите във в."Орало". Занеграмотниците ще спомена само имената на Т.Влайков, Т.Йончев и Я.Забунов.Когато ТКЗС стъпиха на краката си, народът започна да строи нови къщи, да ходи на почивка на море и планина. По стар нашенски обичай крадяха и живееха доста добре!

71

месара

преди 6 години

още един "капацитет" се изказа. да си бехте седели по родните места, и да си обработвате нивите, а не да се преселвате в София и да ставате "граждани"!

70

месара

преди 6 години

още един "капацитет" се изказа. да си бехте седели по родните места, и да си обработвате нивите, а не да се преселвате в София и да ставате "граждани"!