50

Анонимен

преди 6 години

Айде сега.Всички знаят къде е проблема.И в Банкя го знаят,и в Самоков-също.Само че и едните и другите нямат акъл да го решат.Нали София щеше да бъде газифицирана?Какво стана?Имат милиарди за саниране,а за чист въздух нямат.Докога ще ги търпим и ще се тровим заради некадърни управляващи???

49

Анонимен

преди 6 години

Знаете ли кое е жалкото?Това че като млади не осъзнаваме проблема, но след 20 след 20-30 години дробовете ни като заприличат на катран няма се чудите откъде е станало това. Сега е лесно млади хора издържат на мръсния въздух...млади дробове понеже имат. Ще ви питрам като станете на 60.

48

БББанкя

преди 6 години

Стига фалшиви новини! София е най добрия град за живеене, а софиянци са достатъчно заможни да си купят противогази.

47

Беден

преди 6 години

ама с два бъбрека, а? Като съм беден, да ходя на работа пеша или да се дрънкам по час и половина, това ли ми казваш бай анонимнико? Направо да спра да живея, да има повече паркомясто за теб?

46

Анонимен

преди 6 години

Брат ми идва от Германия живее там една година и се разхождаме по тротоара край Царигдрадско и на орлов мост спираме на светофара и ми вика: Брат , ква е тази смрад? В Германия знаеш ли че не можеш да усетиш мирис на нафта на бензин на газ. Тия ще ни изтровят бе.Толкова беше погнусен...сега пак си е в Гермаия.

45

Анонимен

преди 6 години

Може да е 10 годишна щайга, но да има евро 4. Под евро 4 всички коли да се спират от движение. Толкова е просто.

44

Край

преди 6 години

Единственото решение е Общината да упражнява ВЛАСТ и да ЗАБРАНИ отоплението с *** в повечето квартали на София и да ЗАБРАНИ неизправни коли без катализатори и евро да се движат по пътищата. Щото не може да живееш в Княжево, Бояна, Драгалевци, Симеоново и да викаш че си беден. Нито да ревеш че си беден и да се караш кола. Само че Кметицата не ще нищо да забранява - госпожата иска да я избира лумпенята и да раздава обществени поръчки след това.

43

Анонимен

преди 6 години

до 34 Ха- хаХюмне недоклатено, като нямаш пари да си купиш нова кола на изплащане или поне 5 годишна..няма караш. Колко ти гори *** до работа и обратно всеки ден, а? С метрото хем ще стигаш по- бързо, хем ще плащаш 40 лева на месец. Ти на нафта и бензин с 40 лева колко време ще изкарш до работа и до вас, шмиргел изпростял?

42

Киро кофражиста

преди 6 години

Проблемът е, че милион .... се натискат да живеят на ограничено мястоЗащото всеки..... иска да е софиянец и да работи на бюроЗатова ***, ***, дишат си лайн***та и се радват

41

......

преди 6 години

Проблемът е в Каролев. Наглецът се вре навсякъде!!!

40

Владислав

преди 6 години

Дали от ***, дали от колите, дали от печките, истината е че няма алтернатива.Ок забранете коли над 10г, ок забранете твърдото гориво, но дайте Алтернатива.Аз съм вложил 10,000 лв в инсталация за къщата за отопление на пелети.Вие ще ми забраните твърдото гориво? Ок забранете го, щом е за околната среда, ще махна пелетите и ще мина на газ, ако ще и по-скъпо да ми е, ама дайте алтернатива.

39

Анонимен

преди 6 години

дръжте 1200 евро квдартния метър панелка в евтините и 1500 евро в скъпите квартали, има логика, знам. Балами има, но трябва да се търсят.

38

Щерев

преди 6 години

Стига с тея коли.Основното замърсяване е от печките отопляващи се с пластмасови шишета и кви ли не полиестери. Къде са еколозите.????

37

E как

преди 6 години

да караме нови екологични коли? На кое да съм първо роб - на заема за жилище или за кола? Хелооооу? Бедняците на Европа какво да карат освен трошки? Кой ни направи бедняци? ВИЕ

36

Щерев

преди 6 години

От *** коптори които горят пластмаса за отопление

35

ист

преди 6 години

Въздухът в София е замърсен с прахови честици и през лятото. Тогава не горят печки на твърдо гориво. На калпави автомобили печките им виновни.Десетки хиляди гори се изсичат за отопление и преработка, но за нов лифт не може.Еколозите не реват за природата, а за пари под масата.

34

ха ха ха

преди 6 години

Леваци, що ми изтрихте коментара, че при скъп градски транспорт и бедни хора няма как да има чист въздух. Ще спрете старите коли, ама дайте пари за нови.

33

Анонимен

преди 6 години

За старите коли - 1000 - 2000 лева екологична такса на година ще реши въпроса.

32

Анонимен

преди 6 години

НОРМАЛНО Е В "ЗАДНИКЪТ НА ЕВРОПА", както ни наричат в Брюксел, ДА СЕ КАРАТ САМО БРАКМИТЕ НА ЕВРОПА.А ПОНЕЖЕ СОФИЯ Е ЦЕНТЪРЪТ НА *** , ТО ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ БРАКМИ И ВЪЗДУХЪТ ЩЕ Е ПО-МРЪСЕН.(ха-ха-ха - къде е центърът на един ***?)

31

Анонимен

преди 6 години

Гетата в София станаха много, вонящите задушаващи пушеци са от там, а лятото прахолякът идва от неизмитите улици. Всички сме виждали какво излиза изпод метлите на ромките с оранжеви жилетки - облаци от прах, наречени нежно от Общината "фини прахови частици". Колите имат най-малък дял в замърсяването.