116

Анонимен

преди 7 години

138,не съм съгласен с моите данъци да се отглеждат почити без пари децата на търтеи. Винаги децата са биле грижа на създателите си, значи детето започнало на 1 година и 2 месеца да се отделя от защитената среда на семейството и вие очаквате чудеса,кой го обува, преобува, облича, съблича- защо не е майката.

115

Анонимен

преди 7 години

е как е законно да малтретираш детето на някой, пък не е законно да те запишат как го правиш? мен кой ме е питал дали искам да ме записват в магазини, банки, молове, по пътищата..И защо в единия случай може, а като искаш да си провериш как ти третират детето- не може?

114

Анонимен

преди 7 години

Знам че в училищата в САЩ една от стените на учебната стая е направена от материал през който учениците не виждат навън, но родителите , застанали в стая до учебната, могат да наблюдават какво става вътре. Ако има проблем с поведението на детето, родителят бива поканен да наблюдава как се държи детето му. Може би това е по-коректно. И тогава няма да има записващи устройства в джобове. Искам да кажа на тази майка, чещом на 2 години има поведенчески проблем детето, не я виждам кагато стане ученик.

113

Сега разбирам....

преди 7 години

Понеже е незаконно у нас да се ползват като улики записващи устройства, за да се докаже престъпно поведение на даден човек спрямо друг (а в случая още по-очебийно спрямо деца! ), затова ли не бе признат като веществено доказателство записът от камера, уличаващ онази акушерка в София мед в побой над бебето Никол?! Докато това се счита за незаконно, престъпниците и злодеите у нас ще са с развързани ръце, а жертвите незащитени.

112

Анонимен

преди 7 години

Добра акция Илиянче, поне сега няма как да се оправдават за отношението си госпожите!

111

До 120-я тулуб

преди 7 години

Тази лелка е била възпитавана през кумонизма и най вероятно тогава е развила дарбата си на лелка

110

Читател

преди 7 години

Така ще бъде, докато с децата се занимават комплексирани нископлатени хора; а директорите на градини и училища са несменяеми феодали - без мандат,удобни в партийно отношение...

109

777

преди 7 години

тая лелка ако е на моето дете като я хвана за парцалите, ще наруша целия наказателен кодекс

108

Анонимен

преди 7 години

каквито родителите такива и децата

107

Lan

преди 7 години

Незаконно е да се записва човек без изричното му съгласие, но това е когато записваш конкретния човек! Не може да се каже, че е незаконно ако случайно заснемеш някой, в случая записващото устройство е било в детето цял ден - никой не може да докаже, че детето е записвало целенасочено някой от групата. Само си представете - отивате на някой забележителност и искате изричното съгласие от всички други хора, защото и те ще ви влязат в снимката! Абсурд е. Че не може да се използва в съда - това е да.

106

Анонимен

преди 7 години

122 ТИ СИ ПРОВОКАТОР- НЯМА ДА СЕ НАМЕРИ ЕДИН ПЕДАГОГ, КОЙТО ДА ИЗРЕЧЕ ПОДОБНИ ДУМИ, ТОВА МОЖЕ ДА ГО НАПИШЕ НЯКОЯ МАЙКА ИЛИ БАБА ОЗЛОБЕНИ ОТ БЕЗРАБОТИЦА И СКУКА, ВМЕСТО В МОЛА ПРЕД ИНТЕРНЕТА, ДОКАТО ДЕТЕТО Е В ДЕТСКАТА ГРАДИНА- ГЛЕДАЙТЕ СИ ДЕЦАТА, НЕ БЯГАЙТЕ ОТ ОТГОВОРНОСТТА, ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО И ЩЕ ВИ СЕ ВРЪЩА- УНИЩОЖАВАТЕ КРЕХКАТА ДЕТСКА ПСИХИКА, МАЙНАТА ИМ НА ЛЕЛКИТЕ, ДНЕС ЕДНА, УТРЕ ДРУГА, ИЗДЪНКИ ИМА НАВСЯКЪДЕ- АМА ВИЕ СИ ГЛЕДАЙТЕ ДЕЦАТА, НЯМА ОПРАВДАНИЕ ДЕЦАТА ВИ ДА БЪДАТ ОТДЕЛЕНИ ОТ ВАС.

105

Анонимен

преди 7 години

Когато наричаш едно дете малоуме.н, ***, толуп и го биеш по главата какви претенции може да имаш след това към детето. Това не е възпитание.

104

Кико

преди 7 години

До ВЪЗПИТАТЕЛКАТАМи да! Те някои не знаят как да държат прибор за хранене ама градините са ни виновни.Каквито родителите такива и децата

103

Анонимен

преди 7 години

Аз пък се питам има ли агенция по защита правата на децата и къде блеят- защо до сега няма наказани, защо са позволили да се допусне толкова много деца да са едно място и родители които не работят да си изоставят децата в институции- за мен дете по 12 часа извън семейството си е изоставяне и нечовешка жестокост- има ли закони, има ли наредби, правилници, те правово синхронизирани ли са- има щастливи кокошки, а шастливи деца има ли?!

102

Анонимен

преди 7 години

115, нашите селянки с претенции не харесаха как е и в Швейцария- метнаха ти един минус. Аз имах съседка, която си оставяше и двете деца на седмична детска градина- мяташе ги в понеделник и ги прибираше в петък- беше много доволна, люпеше семки пред къщата си, напиваше се до примала и беше ама много доволна, сигурна съм че ако върнат седмичните детски градини пак ще ги напълнят и ще люпат семки...а тая мама ще забележи че детето и си гризе ноктите- да наистина има проблем- отделяне от семейството

101

Анонимен

преди 7 години

Разбирам, че тук пишещите имат лично отношение, че са майки, обаче как така децата им на детска градина, а те в интернет като как така те храчат хората които се грижат за 25- 30 деца а те без едно като как така сега когато градините свиха групите инцидентите с малки деца зачестиха- с други думи да убием лелката, а майката да свободна и волна да си гледате децата- вижте какво прави демократична Швейцария- взимайте пример от тях. Най морално е лично вие да си отглеждате децата- другото е жестокост

100

23 годишен

преди 7 години

За да се оправи тази държава трябва навсякъде на ръководни позиции да се сложат млади хора ДО 30 ГОДИНИ !!! От поколенията възпитани през комунизма нищо не става.

99

Володя

преди 7 години

АМи от учителката по руски език какво очаквате!? Де що имаше безработни съселяни ги уреди на работа в Град София. А и да си припомним как замеряха фъндъкова с цветя и жито на събора на село Обеля която самата тя не знае къде се намира. Тази вече е голям проблем не само за София и Другарят Прокурор. Тиквата да му мисли, че скоро ще ги съдят.........

98

Анонимен

преди 7 години

Я сега да видим как е в Швейцария- една жена се грижи за 2-3 деца- групата най много 12 деца- работно време- 8.15 х- 11,15ч, след обяд от 13,15 ч, 15,15 ч- храненето в къщи- това са държавните детски градини в демократична Швейцария- терора върху собствените деца и унищожаване на крехката детска психика за цял живот се случва само тук- никъде няма 10/12 часа престой в институция- това е най голямото престъпление и жестокост- дори животните не го правят- на това сме способни ние хората.

97

Анонимен

преди 7 години

Вярно -тотална деградация ? )))))?)??