176

sante_dog

преди 7 години

Стига с това парите им малко и затова биели децата! Децата ли им плащат заплатите? Преди година една такава сестра парите и пак бяха малко и за малко да утрепе новороденото. Като не им харесва работата молбата и бюрото по труда или КНСБ/КТ подкрепа протест и стачка. Ама не да ми удря детето. Ако я разбера такава на пихтия ще я направя ако ше и после да ставам клиент на прокурора. Айде стига. Да му се скара - но без да го обижда. Да го накаже, но без да го бие....

175

Анонимен

преди 7 години

Проследявам с любопитство подобни четива, мисля си че обществената агресия ще отврати младите хора от подобни професии, първо заради ниското заплащане, второ заради възможността да си изпуснеш нервите и заради разминаване на очаквания и предоставени възможности и реалности. Мисля си,че все повече персонал ще държи децата по столовете защото в противен случай те падат, стават и се блъскат, бутат и реалността да се наранят е налице- затворете градини и ясли и дайте на родителите съответните суми

174

Анонимен

преди 7 години

Прочетеното ме провокира да направя малки изчисления- лелките са на минимална заплата 420 лв.- да приемем че тя има 10 г стаж, в края на месеца тя ще получи 362лв, разделяме на 22 дни, на 8 часа, на 25 деца и получаваме 0.08 лв на дете на час- значи за 8 ст на дете- е нема такава робия- а майката е знаела при какви условия пуска детето- всички знаят и мълчат, не видях една майка да протестира, че заплатите са ниски или че групите са натъпкани и си е пускала детето- защо..- миеш, сервираш, пак ми

173

Леля Таня

преди 7 години

Съжалявам!

172

Анонимен

преди 7 години

Щото тук остана само калпав матриал,хубавия хвана терминал 2 ще е така.

171

Д0 186

преди 7 години

Няма значение от кого и кога е направе записа.Има значение единствено чутото в записа,а имено грубото и просташко отношение на персонала към малките деца.И ниските заплати не оправдават това отношение,а поведението на директорката е направо скандално.От думите и става ясно,че тя толерира подобно поведение.Не и е мястото на този пост.

170

Анонимен

преди 7 години

Да се уволни директорката на детската градина.Как само защитаваше персонала си ,със злоба и ярост.Затова не се учудвайте,че и подопечните и са такива.На всичкото отгоре не вярва на записа.Ами да го подложат на експертиза и след това да и духнат под опашката.После се чудим защо децата стават агресивни.Ето защо!Щом от най-ранна детска възраст са подложени на психически тормоз от разни лелки,а накои от тях прибирайки се в къщи ги довършват изнервени родители с най-различни проблеми.Горките деца.

169

борис

преди 7 години

Лелките взимат 500 лв. заплата. За такива пари в Каспичан може и да намериш що годе свестни лелки, но в София - абсурд. Чистачка в министерство не се хваща под 1000 лв. и работи не повече от 4 часа, отделно получава какви ли не бонуси.Ще търпите скъпи майки-за толкова пари-толкоз.Ако не ви харесва, намерете начин да плащате за качествен персонал.В София стандарта е висок, за интереса на децата може да отделите някой лев.Колко давате само за козметика на месец?

168

рънте

преди 7 години

Някои ще се качат,а други ще тръскат дървото.

167

Анонимен

преди 7 години

До рънтеСамо така, Рънте. Скоро ще дойде твоето време и всички желаещи щее могат да се качат по дърветата да търсят банани! И бой, бой, бой!!!! И крокодили!Те т'Фа е жовото Вутееееееееееее!

166

гери

преди 7 години

Нещата не са съвсем такива каквито се представят!!! Не дадоха шанс на директорката да каже истината!!! В случая въпросната леля Таня е отстранена от работа от директорката, веднага след като е уведомена за случая. Въпросната майка излъга че записа е направен от нейното дете, записът е направен от детето на нейна приятелка и не е направен май месец а по-рано. В случая директорката е реагирала адекватно и драма няма. Какво ли не правят хората за две минутна слава!!!

165

рънте

преди 7 години

Паказ . Не чувстваш колко си прав. Децата реагират на първо сигнална система -храна,игра,сън игра.....Всичките непонятни епитети се забравят след секунди .Да използвайте децата за медиини изяви е меко казано глупащина.

164

tih velikan 681

преди 7 години

Ei hora vashite deca sa tam, bideiki obijdani kakvi ochakvate da porastnat?? Kompleksite shte gi hapyat kato mantaliteta vi.Snimaite i izoblichavaite vsichki i vsichko.Fa izliza nayave ostankite ot komunizma.Kak shte obijda deteto vi????Koi e toia deto se osmelyava na decata taka da govori...Suda ni za nishto ne stava,zatova pruchkata za kompleksarite uchiteli i vuzpitateli.

163

Анонимен

преди 7 години

До паказ 179Прав си! Били са те достатъчно, за да почнеш да разсъждаваш така.Ето - в Африка направо ги убиват по племената. Затова са толкова напреднали!Като гледам - и тук видните алкохолици прилагат тая методика на възпитание.И в % наследниците им също са последователи в занаята и в мисленеето!Но пък трябват хора за всичко. Лошото е, че вече няма свободни улици за метене...

162

Анонимен

преди 7 години

До рънтеТова ли успя да измислиш? Като се замисли човек над поста ти - не казваш нищо смислено.Акцента е върху "казване на нещо" с идеята да бъде обидно, но едва ли някой би се обидил, ако шаро го лае на двора :)))))

161

До 159

преди 7 години

Гризането на нокти е автоагресия , тоест детето я насочва към себе си. То с това мило отношение , какво друго да изпита.

160

рънте

преди 7 години

Анонимен - чух , че ще станеш по-умен . Ама друг път.

159

паказ

преди 7 години

Голям проблем стана хахахахаххаха.Прекалявате скъпи майки.Дете с нежни думи не се възпитава,требва си и малко по хард.Нас като ни ступваха в градинката и в училище да не би нещо да ни стана?Лошото е че ви е сами си саздавате едни лигаво поколение на което ще разчитате след време.Дори да е виновно детето ви е пак ще обвините учителката,леличката и кой ли не , но не и вас самите.

158

Анонимен

преди 7 години

Както при всяка ситуация в България, човека който си търси правата и е прав, го изкарват най-черния... А най-долните хора ги представят като най-честните, най-добрите... Незнам аз какво бих направил в подобна ситуация, но то в тази държава важи правилото "По силния побеждава"! Към който и да се обърнеш, ще те изкарат виновен защо аджеба им "нарушаваш" спокойствието...

157

ЦК на БКП

преди 7 години

Директорката-капка интелект...Проста и нагла! Лелката-дива ***,назначена след рушвет...Или съпруг -фаянсаджия,който е поставил теракота на някой началник...