172

софиянец

преди 10 години

До Анчо Шукри КОЛКО ГОДИНИ трае правната процедура за получаване на международна закрила в Турция? Според наш бивш посланик в Одрин- над ДВЕ КАЛЕНДАРНИ ГОДИНИ. Възниква въпросът- защо Турция не изпълнява нормите на Конвенцията за бежанците и не им предоставя един от 4те вида статут - или хуманитарен статут, а си измисля несъществуващ правен статут за тези лица, наричайки ги "ГОСТИ"? Тя не им предоставя международна закрила, а сирийците преминават сирийско- турската граница ПРЕЗ ГКПП И С ПАСПОРТИ

171

софиянец

преди 10 години

До Анчо Шукри Хубаво, де- защо не ми отговаряш на въпроса?:) Нали съм психично болен- айде сега- ти - здравият, покажи мааалко интелект и ми отговори- ДЛЪЖНА ЛИ Е ТУРЦИЯ ДА ПРЕДОСТАВИ ХУМАНИТАРЕН СТАТУТ НА ВСИЧКИ СИРИЙЦИ, ВЛЕЗНАЛИ НЕ/ ЗАКОННО НА ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ СЪГЛАСНО КОНВЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ? Според мен отговорът е "ДА"! А сега кажи- след като Сирия НЕ ГРАНИЧИ с България, България явява ли се държава, която ДА Е ЗАДЪЛЖЕНА НА ИМ ПРЕДОСТАВЯ ХУМАНИТАРЕН СТАТУТ? Според мен- "НЕ".

170

obshtestvo.neT

преди 10 години

От МВР официално съобщиха в свой доклад, че от турската страна на границата чакат големи групи хора. На турска територия в граничната с България зона са концентрирани големи групи нелегални имигранти, чието преминаване у нас е възпрепятствано от извършваните строителни дейности по изграждане на защитната преграда в участъка Лесово Крайново. По план оградата трябва да е готова в края февруари, което е прекалено голям срок, за да се неутрализират настъпващите групи нелегални от Азия и Африка,

169

Анчо Шукри

преди 10 години

До софиянецЧовече, ти си жив пример, в какво се превръща човек без жена и без приятели. Много е тежко положението при теб. За психиатрия си.

168

софиянец

преди 10 години

До Анчо Шукри И така- съгласно чл.31 пар. 1 от Конвенцията на кои бежанци не могат да се "... налагат наказания заради незаконно влизане или пребиваване.."- на тези, които "...пристигайки направо от територия, където са били застрашени животът и свободата им, са влезли или пребивават на чужда територия без разрешение."т.е. идвайки ДИРЕКТНО от СЪСЕДНА ДЪРЖАВА, В КОЯТО СЕ ВОДИ ВОЙНА, или на всички незаконни мигранти- поне на този простичък въпрос можеш ли да отговориш?:D

167

168Продължение

преди 10 години

България НЕ трябва да приема нелегалните имигранти от Севрна Африка и Близкия изток,защото те ще променят етническия и религиозния облик на страната.Ние вече имаме голямо ромско малцинство,което не се интегрира.А защо ,,бежанците'' ще бъдат принудени да останат в България, вече коментирах.В момента се води много силна пропагандна кампания,а на несъгласните се лепят етикети като ,,расисти'' и ,,ксенофоби'',макар че малко от либералните агитатори могат да кажат какво означава ,,ксенофоб''.

166

софиянец

преди 10 години

До Анчо Шукри Ти нали не си "изперкал лаладжия"- я ми направи систематичен анализ на правните норми- чл.31 пар.1 и чл.32 пар.1 от КОНВЕНЦИЯ за статута на бежанците , обн., ДВ, бр. 88 от 15.10.1993 г., в сила за България от 10.08.1993 г. :D

165

bremen

преди 10 години

От 50 години турските емигранти живеят в Германия,но не са се интегрирали!

164

Анчо Шукри

преди 10 години

До софиянецДобре, че повечето българи не са такива изперкали лаладжии като теб. все още има хора с акъла си, които знаят какво и как трябва да се направи и най- вече ще го направят, а няма само да лаят по форуми като теб.

163

167 Продължение

преди 10 години

Намерете в интернет статията на Наоми Клайн ,,Крепости континенти''.Накратко става въпрос за това,че старите държави членки използват новите като източници на евтина работна ръка,като пазари за своите стоки и КАТО БУФЕРНИ ДЪРЖАВИ,КОИТО ДА ПОЕМАТ И ЗАДЪРЖАТ ИМИГРАНТСКИЯ ПОТОК.Това се отнася както за ЕС,така и за икономическия съюз м-у САЩ,Канада и Мексико.

162

165Продължение

преди 10 години

Сравнението м-у нелегалните имигранти и българите,работещи и живеещи в ЕС,е неправилно.Откакто влезнахме в ЕС освен българско имаме и европейско гражданство.Това означава, че можем да работим и да живеем във всяка друга страна от съюза,включително, ако имаме статут на постоянно пребиваващи(но без да сме граждани на съответната страна членка),ние можем да гласуваме за Европейски парламент и на местни избори.

161

софиянец

преди 10 години

157, 160 , 165 - Споделям напълно мнението Ви. "...От различните видове статут, които дава държавата, мисля, че хуманитарният статут е предназначен за бягащите от войни..." - 100% юридически вярно мнение. Съществуват 4 вида международна закрила - статут на бежанец, хуманитарен статут, временна закрила и убежище.

160

160Продължение

преди 10 години

Затова е изключително важно да построим заграждения по границата си,за да ограничим потока от нелегални имигранти.Такава стена вече е построена в Гърция и е причина за пренасочването на този поток към България.САЩ построиха стена по границата си с Мексико поради същите причини.В разгара на т.нар. ,,Арабска пролет'' страни като Франция и Дания щяха да затварят своите граници заради потока от хора към страни от ЕС.Така че западните политици в момента показват своето лицемерие,като ни поучават.

159

до brb

преди 10 години

Всички араби вън, включително и сирийците. Арабите живеят в 14 в., друг бит ,култура, религия,ценности... афро-арабите не се интегрират в нито една немюсюлманска държава. Вън абсолютно всички афро-араби от България. Добре дошли на всички чужденци, които не са ***.

158

Одисей 1

преди 10 години

145 Пиши си както искаш в крайна сметка в свободна страна живеем , не ми пречиш ,а маймуниците изобщо не си правя труда да ги чета , те не ме интересуват.

157

софиянец

преди 10 години

До Христо Тодоров ".... Другия вариант е просто да са гаджета двамката...."Ахахаха- мина ми времето за гаджета - семеен съм и съм верен на съпругата си.Ти сега ще ми разваляш семейството,а - щото не искаш да повярваш, че друг българин може да мисли като мен и да не ми е никакъв?:)

156

софиянец

преди 10 години

До 155 Ама ти наистина си или психично болен, или *** и със сигурност не си българин- чак толкова елементарен българин няма:)

155

157Продължение

преди 10 години

Следователно за бежанци могат да бъдат считани различните религиозни и етнически малцинства,преследвани от ислямистите (християни,алалуити,кюрди).Колкото до често повтаряната теза,че щом получат бежански статут,нелегалните имигранти ще продължат към Западна Европа,страните от ЕС могат даги връщат към първата страна, в която са регистрирани,тоест България(намерете в dnes.bg статията за сирийски ,,бежанец'' в Германия,който се жалва,че ще бъде върнат обратно в България).

154

АМИ ДА ....

преди 10 години

...И В АНГЛИЯ И В ГЕРМАНИЯ ...И НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА ГОВОРЯТ ТОВА И ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!!НАЙ-ДОБРЕ Е БЪЛГАРИТЕ ДА ХОДЯТ НА РАБОТА В РУСИЯ И СИБИР!!!ТАМ ПОНЕ ГИ ОБИЧАТ ,КАТО БРАТЯ!!!

153

Анонимен

преди 10 години

незабавно да се измитат от държавата ни всчики нелегални престъпници - веднага - алжирци, мароканци, афганистанци, малийци и всякакви африканци, азиатци - вън незабавно - държавата да си свърши работата и незабавно да ги измита от държавата - и най-важното да спре да ги пуска - да спре като затвори границите - стига са крали от данъците ни и са издържали всякакава *** от кол и въже - БЪЛГАРИЯ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - СТИГА ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО - СТИГА !