167

до 187-ААА

преди 11 години

Аз -Антибългарски ***.То и Пайсий го е рекнал за такива като тебе,но нали си по-велик от него пиши си глупостите.Сръбските мекерета,македоноидите ли са такива неуки ААА .Глупомера счупи,ей.

166

До 199

преди 11 години

Не им отваряй очите ,че сега ще почната да крадат гръцката история и да пожелаят да анексират Гърция и да се изкарат по големи гърци от гърците.

165

Анонимен

преди 11 години

Цар Филип след като покорява със сила гръцките градове приема титлата Хегемон на гърците.

164

Анонимен

преди 11 години

До Mafia- BG БЕхме в Чехия един македонски дечко искаше девойка чехкиня тя се опъваше.Аз полъгах две и ги заведох у неговата стая в хотела и после се изнизах и го оставих с двете.На сутринта идва тоя дечко и ми реве ония ми вземали парите.И кой е винове бг мафията или заспалия дечко.Случката то 1984г.

163

Анонимен

преди 11 години

Димитър АнгеловТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТНаред с липсата на здрава и трайна държава друго неблагоприятно обстоятелство, което пречело на траките да се обединят в една по-устойчива етническа общност, било и това, че те не притежавали собствена азбука и писменост. Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространили и се наложили гръцката азбука и език. Не малка роля за разпространението на гръцката азбука изиграла и завоевателната политика на Филип II и Александър Велики, която била свързана изобщо с разширяване на териториалната база на елинската ***

162

Анонимен

преди 11 години

БГ-НАУКААкадемик Проф. Васил ГюзелевАкадемик Проф. Васил Тодоров Гюзелев е виден български историк, изследовател на българското средновековие.Нападения и заселване на славяните на Балканския полуостровСлавяните и прабългарите идват в балканските провинции на Византия през 6-ти и 7-ми век след христа както всички други варварски народи преди тях със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят.

161

Анонимен

преди 11 години

Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават македонски пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.

160

Анонимен

преди 11 години

Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост

159

Анонимен

преди 11 години

Македония без гримД-р Божидар ДИМИТРОВДинастията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри.

158

от ААА

преди 11 години

До Кан Аспарух Верно ли бе още такива надписи ли има ?Македонските /сръбски/власти са изтрили вече няколко такива не знаехме ,че има още иначе щяхме да изтрием и тях.

157

Анонимен

преди 11 години

До ААА Ашколсун Анадолски ***.

156

Кан Аспарух

преди 11 години

До 187. Ако стане някой от далечните ти прадядовци, ще ти счупи главата, че не се смяташ за българин, бе ***. Ти си загубил народностната си свяст , умопомрачили са те, че си тръгнал нас да поучаваш какви сме. Цар Самуил е най-правия български цар, бе *** и така той се е наричал - цар на българите и това го има на много надписи. Цялата там македонска история е една жалка лъжа.

155

от188

преди 11 години

Ако сърбин ми е писал минуса няма да ме е яд,но ако е македонско българче жалко за него не си знае историята или се страхува от истината.

154

х

преди 11 години

Е как пък Крум е разрушил собствения си Аварски хаганат, голям нехранимайко е бил тоя Крум...да не коментирам останалото! Хубаво си почнал с ААА, май развитието ти е прекъснато в този период....ААА и после е трябвало да кажеш МАМА, и после градина, училище, университет, ала бала...нищо де! Биле, биле, я кажи ся Самуил от кои е биле?

153

волжки българин

преди 11 години

До Анонимени Кубер е българин, като нас. какъв да е :)

152

Волжки българин

преди 11 години

Ние сме едно - и в България и в Р Македония. Един народ в две държави. Не е добре да продължаваме да се делим и да спорим за глупости. :)

151

Анонимен

преди 11 години

До ААА А Кубер какъф е бил бе дечко.

150

Анонимен

преди 11 години

До Mongolia 1918 година дядо ми е бил във военна част която е охранявала сръбски пленници.За пленниците са полагани добри условия за живот.Там е имало двама оперени сърби които са казвали: тук добре ни храните ,а ние вашите българи от Македония ги нямахме за хора.Събличали сме ги и сме им правили горни джобчета като им деряхме кожата на гърдите и там им поставяхме пакета с цигарите.Жалко,че няма кой да каже истината на макетата или те се страхуват от истината.

149

ААА

преди 11 години

"Болгарските" Ханове (Канове) и Царе няма нито еден "богарин". Родът на Дуло - Курт и неговите наследници биле УНОГОНДУРИ. Родовете Вокил и Угани биле ХУНИ. Крум и неговите наследници биле АВАРИ. Асеновци биле ВЛАСИ-КУМАНИ. Тертеровци биле КУМАНИ, а Чака е бил ТАТАРИН. Шишмановци биле КУМАНИ. Е сега !? Зошто нема барем еден владетел "богарин" во древните Хроники ??? Одговорът е ясен ! Няма "болгари" како етнос !

148

анонимен

преди 11 години

До 177. За тия неща си прав, но това е друг разговор (защо сме я докарали до тука), друг разговор, много дълъг. Така че гневиш се напразно.