187

Анонимен

преди 11 години

В историческата памет на Средновековието династията и държавата на цар Самуил се възприемат като български. Като български владетели са определени принадлежащите към династията на комитопулите и в Дуклянската летопис. Арабският автор Яхия Антиохийски също описва Самуил като български цар[103]. Дори арменският историк Асохиг (Степан от Тарон), който застъпва версията за арменски произход на комитопулите, описва държавата на Самуил като българска.

186

Анонимен

преди 11 години

Битолската плоча е намерена през декември 1956 година при събарянето на Чауш джамия в гр. Битоля, която вероятно е градена с камъни от Битолската крепост. В надписът върху нея Иван Владислав посочва, че е племенник на Самуил и съобщава за обновяването на крепостта, която според текста е изградена за спасяване живота на българите. Самият владетел упоменава, че е цар на българите и българин по род. Първородният му син Пресиян II, който е и последният владетел (1018) на държавата,[104] носи името на кан Пресиан, първият български владетел, присъединил района на Македония към България.

185

Анонимен

преди 11 години

Академик Державин (1946) смята, че етногенезиса на българския народ достига с корените си далечното до - индо-европейско минало заедно с шумерите, иберите и италиките и, че "българите са българи, а не турци, не татари, не фини, не хуни, не чуваши, не славяни, а по своя произход те принадлежат към най- древните доиндоевропейски народи". До тези заключения той достига на базата на палеолингвинистичен анализ.

184

Анонимен

преди 11 години

През периода 1965-1998 г. с помощта на спътникови снимки руски учени откриват в района на Южен Урал и Западен Сибир цяла протоцивилизация, която е разположена на площ с размери 150 на 400 км. Досега там са открити 17 града с 21 крепости. Най-голям интерес от тази страна на градовете, предизвиква тайнственият град Аркаим. Отговаряйки на официални запитвания от американска страна, руският археолог Г. Б. Зданович отговаря, "Това е свещеният град на Тангра и древните българи".

183

Анонимен

преди 11 години

ДО ВСИЧКИ НЕПОЗНАВАЩИ СВОЯТА ИСТОРИЯ ГЛУПАЦИПРОВЕРЕТЕ В ГУГЪЛ ЗА БЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР И ДАЛИ НЕ Е ПРИЗНАТ ОТ МНОГО ОТДАВНА ОТ ЮНЕСКО. ИЛИ И ЮНЕСКО СА ***????

182

Анонимен

преди 11 години

И то няколко хилядолетия преди Христа, когато повечето народи са живеели в епохата на каменната ера! Тоя календар ясно говори, че българите не са от тюркски произход - всички тюрки са имали лунен календар. Българският календар е слънчев и е подобен на китайският, с тая разлика, че е по-древен и по-скоро е негов първоизточник. През 1976 ЮНЕСКО го обявява за най-точният календар в света.

181

Анонимен

преди 11 години

КАЛЕНДАРЪТ НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ Е НЕ САМО НАЙ-ТОЧНИЯТ, НО И НАЙ-СТАРИЯТ В ИСТОРИЯТА. Неговото начало е 5505 г. пр. Христа, което съвпада с времето на Библейският Потоп датиран независимото с два различни метода от Rayan & Pitmann (Wilford 1996) и Shopov et al., (1996). Дори и днес, когато светът се гордее с космическите си постижения, не може да бъде създадена по-точна календарна система от древнобългарската! Това означава, че българите са познавали до съвършенство космическите цикли и движенията на планетата Земя в пространството. И

180

Анонимен

преди 11 години

"В самодържавния град (самовластната крепост) Воден, аз, Самоил в Христа верен цар на българите и римляните (ромеите), от Бога издигнат за самодържец на всички страни (области) от Долна Рашка до Македония, Тесалия и Елада, внук на Шишман Стари, кавган на Търново, сътворих тук дом, в света започнат бе при Йеремия, най-видният християнин от Мелник. Прави се заради греховете и за спасението на българите от Сатаната проклет, който от Цариград произлиза. Завърши се този храм в четиринайстата година на моето царуване с помощта на Гаврил, пастир (духовен водач) на черноризците (монасите)

179

Анонимен

преди 11 години

БЮРМ-ите са инфекция!

178

Анонимен

преди 11 години

До Zlatan А не тръгваме без нашите братовчеди наследниците на хан Кубер от област Македония.

177

Анонимен

преди 11 години

Makedonski e nai velikia Makedonec na sveta

176

Zlatan

преди 11 години

Bugarite da idat u Mongole , tuka e Makedonsko

175

123

преди 11 години

А бе ушо, седи си на средата на София и най-добре не си отваряй устата ,щото а си зинал, а си казал некоя глупост!

174

Прочетено

преди 11 години

500 години бяхме машала,20 години зеер гут,50 години очен харашо,20 години сме вече ОК,кога ще сме ДОБРЕ,не знам!!!

173

Че и ръка пуска

преди 11 години

Малиииии. Женка му що ли че го прави? Не посягай на чуждите жени, а работи по въпроса: Крайно време е Скалистите планини да си дойдат в България. То и част от Хималаите са наши. Действай г-н президентино.

172

Македонец

преди 11 години

Верно е,че откраднахме всичко от Майка България,но нашите не искат да си признаят.А Александър си е грък.

171

до 208 и ааа

преди 11 години

Те ,,македонците'' нали са смесица на пакистански хунзи,сръбски мекерета,арнаути,черкези,***, власи,помаци.Пък и се обиждат....Онзи,, ааа''пък не разбира,че и Обама е полукениец,но е президент на САЩ....Eх,колко жалко ,,псевдомакедонци''не мажахме да откраднем от вас нещо изключително важно и тя е ваш еталон -ПРОСТОТИЯТА.

170

Анонимен

преди 11 години

всичко сме откраднали от македонците

169

''Диснилен

преди 11 години

Днес четем откъси от ''Историческата наука'' на БЮРМ, с най-последен коментар от ''историчара'' ААА.Няма смисъл да се спори с еничари, но все пак трябва да се има в предвид, че светът не започва от тях и няма защо да го измислят, независимо какво им е казал Тито!

168

AAA

преди 11 години

Батенберг е немско-полски ***. Фердинанад е ***-***. Симеон си е чисто ***. Симеончо копелдарски синче. Димитров е македонец СРЪБКОЛЮБЕЦ. Тошко е влашки ***......и Днес ПЛЕВНЯ-*** за КАЛПАК......Но защо няма един българин??????