207

Pirin

преди 11 години

dobre bre braka bugari, zosto ne se borite da ja osvoite Ejgejska Makedonija? Ako e taka kako sto tvrdite vie, togas grcite treba da vi se neprijateli. Zosto ste trgnale protiv nas ako mislite deka sme eden narod. Napadnete ja Grcija sto vi go porobila narodot. A so grcite si nemate vie problem? Nie moze da sme glupi, ama vie ste uste pogolemi glupaci: go napagjate svojot narod, a tamu kade sto ste trebale da napadnete ste ja svitkale opaskata i ja vitkate uste. Proklet narod!!

206

Анонимен

преди 11 години

Аууу, Чехлю прегърнал друга жена,,аааа ще има бой в къщи

205

Анонимен

преди 11 години

Makedonski e Grak , bugarite sa Mongolci

204

Анонимен

преди 11 години

do 236 Traki 2500 pr .n. era do 500pr.era. Alex.. Macedonski -antichnost 336g pr.nashata era.taka tova oznachava che po tvoqta logika che alex e trakiec.da ama ne zashtoto ako prochete sh malko pove4ko fakti predi da pochnesh da govorish shte vidish che bashtata na alex makedonski philip toest e vrajduval s trakite toest ima 10 balkana razlika mejdu traki i makedonci !!!aman ot hora s IQ na *** deto samo prikazvat

203

От извора:

преди 11 години

"В Тракия и Македония и Долна Мизия само българи живеят". ('Inter vero Thraciam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant'. Ravennati Cosmographus)

202

Анонимен

преди 11 години

11.основополагащ камък на бъдещата култура на Европа.Не забравяйте това!"

201

Анонимен

преди 11 години

10. Франсоа Митеран: българският народ е един от създателите на цивилизацията на нашата планета американския професор Норман Дейвис: "българите стоят в ядрото на европейската цивилизация. академик Лихачов: Българската държава на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит до Индийския океан. и "Скъпи приятели! Помнете, че вие сте най-древните от съществуващите днес културни нации на Европа - не само живи останки от древна култура, но и съставка на бъдещето. Една малка нация като вашата може да бъде

200

Анонимен

преди 11 години

9.Ако българите са вярвали в Тангра, славяните в Перун, а траките от многоброен народ изведнъж са изчезнали и то точно преди Аспарух да премине Дунава, то ще рече, че в новата държава има два основни етноса - българи и славяни. И двата етноса - езичници. Нали така учи историята. Но в нито един исторически документ не се споменава, че Борис е покръстил българи и славяни. Напротив - Навсякъде се казва, че е покръстил българите. Славяни не е имало. Имало е траки, а те са едни от първите християни въобще в историята. Още по времено на Константин Велики, самият той трак от Ни

199

Анонимен

преди 11 години

8.То ще рече, че и тия дето са "връхлетели" и тия, дето са заварени са от един народ и са се обединили.Никъде в историята хора от различни религии не използват едни и същи гробища. Дори в 21 век, да речем в България, мюсюлманите си имат свои гробища, а християните свои. А, уж вярващите в Тангра "прабългари" на Аспарух погребват своите мъртви в гробищата на траките. Не само в непосредствена близост, а понякога дори в един и същи гроб.Аспаруховите българи строят храмове върху светилищата на траките. Мадарският конник, а също така и конникът от Мадара в Афганистан има

198

Анонимен

преди 11 години

7.Анастасий Библиотекар (ок.810 - 879/880) съобщава, че след разделянето на Римската империя през 364 г. при императорите Валентиниан I (321 - 375) и Валент (328 - 37 "българският народ връхлетял и заел всички страни по Дунав". Анастасий Библиотекар пояснява също така, че "БЪЛГАРИТЕ ОБЕДИНИЛИ СВОЕТО ОТЕЧЕСТВО СЪГЛАСНО РОДСТВЕНОТО ИМ ПРАВО".Нима това не боде очите. Три и половина века преди Аспарух, българите не "завладяват" "всички страни по Дунав", а "обединили своето отечество, СЪГЛАСНО РОДСТВЕНОТО ИМ ПРАВО".То ще рече, че и тия дето са "връхлетели" и тия, дето са

197

Анонимен

преди 11 години

Древният летописец го е казал точно и ясно - официално са ги наричали "мизи" или траки, но те сами себе си са наричали "българи". Кои са ги наричали "траки", сиреч "варвари"? Гърците. А днес, след последните научни разкрития, искат да изкарат, че "елин" и "трак" е горе-долу едно и също.Касиодор (6 век, римски историк) пише, че Българите са стар мизийски или илирийски народ.Енодий Тицийски (473-524, епископ, придворен историк на готския крал Теодорих) също посочва, че българите са стар мизийски или илирийски народ.

196

Анонимен

преди 11 години

5.Това напълно изяснява написаното в житието на свети Климент Охридски, където се споменава следната интересна подробност за произхода му: "Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи......а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всички съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия."

195

Анонимен

преди 11 години

4.КАКВО Е СТАНАЛО:Траките /българите/ са се разселвали къде ли не по света. Създавали са множество държави. Винаги с корен "балг", "болг", "бълг". След векове една малка част от тях се връща отнова в пра-родината си, под водачеството на Аспарух. Това са били потомците на част от изселилите се траки. Без съмнение са били под силно тюркско влияние. Променил им й се езикът, наверно и отчасти религията. Но не са забравили кои са и откъде са. И преди тях многократно са се завръщали други, за което има много исторически извори.

194

Анонимен

преди 11 години

3.ИЗВОД - българите са повече траки, отколкото гърците елини, германците германци, и така нататък. От друга страна сме по-малко славяни отколкото са славяни гърците или германците.Всички проценти и данни свързани с ДНК-произхода на европейските народи са точни цитати на официалните резултати от общоевропейското генетично изследване "ВАДЕНЕ НА КОРЕН". Проведено е от водещият световен Институт за генетични изследвания "ИГЕНЕА" в Цюрих, Швейцария и оповестено в над 500 научни труда и техните публикации във водещите международни научни списания.

193

Анонимен

преди 11 години

2.В същото време кръвта на днешните ГЕРМАНЦИ, заради чиято чистота загинаха милиони през Втората световна война, е смес от 45 на сто келтски гени, 25 тевтонски, 20 на сто славянски и 10 на сто еврейски.Най-славянският народ са РУСНАЦИТЕ.Траки = прабългари?За нас изконното население на българските земи са траки и в този смисъл ги приемаме за прабългари, вие като народ сте 49 на сто траки. Това заяви вчера за Труд от Цюрих новата директорка на Игенеа Аманда Фелбер на въпрос: Защо праотците ни не са споменати в изследването на нашите корени.

192

анонимен

преди 11 години

ИЗЛЕЗ УТРЕ БЪЛГАРИНО..И СИ КАЖИ МНЕНИЕТО..СЛЕД 23 ГОДИНИ ..ПОДРИТВАНЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ..СЕГА МОЖЕШ ДА КАЖЕШ КАКВО МИСЛИШ..НЕ ОСТАВЯЙ ПАК НА ТЯХ ДА РЕШАВАТ ВМЕСТО ТЕБ .НЕ МОГАТ ТЕ ДА ТИ КАЗВАТ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАШ..КАКВОТО И ДА Е МНОЗИНСТВОТО..ЩЕ ГО ПОДКРЕПИМ..АКО Е ЗА..ЩЕ ИЗМЕТЕМ ТИЯ ПОЛИТИЦИ И ЩЕ ИЗБЕРЕМ ТАКИВА КОИТО ЩЕ НАМЕРЯТ ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТА.ИСКАМЕ ДА СМЕ НЕЗАВИСИМИ..ПЕТРОЛ НЯМАМЕ..НО ТОВА МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ.ТИ РЕШАВАШ БЪЛГАРИНО..НЕ СИ СТОЙ В КЪЩИ..ДРУГИ ДА РЕШАВАТ ВМЕСТО ТЕБ! ИЗЛЕЗ!

191

Анонимен

преди 11 години

1.Освен 49 на сто тракийска, във вените на БЪЛГАРИТЕ течала по 15 процента славянска, 15 процента елинска кръв, 11 на сто от гените ни идвали от античните македонци и 8 процента - от финикийците. Нищожните два процента се падат на други групи между които и турска.В генетичния профил на ГЪРЦИТЕ имало едва 5 на сто от кръвта на Александър Велики. Елинският дял в нея бил 35 на сто, славянският 20 и финикийският - по 20 процента. По 5 на сто имало тевтонска и илирийска кръв, твърдят швейцарските генетици.

190

Анонимен

преди 11 години

За съвременната медиевистика няма спор, че Самуил е бил цар на България.[2][97][98][99] Един от аргументите за българския произход на Самуил, е че при пресичането му на българската граница, след смъртта на цар Борис II за цар е признат Роман, братът на царя. През цялото това време (около 6 години) Самуил е главен пълководец на българската армия и чак след смъртта на законния владетел се обявява за български цар.

189

Анонимен

преди 11 години

Във всички документи и различните артефакти от епохата няма нито един, който да гласи, че Самуил е друго освен български владетел. Като македонец обаче е определен Василий II, който произхожда от византийската тема Македония, разположена в днешната област Тракия. Василий II (от династията на Македонците) е наречен *** от византийците, което още един път ни подсказва, че войната е водена между българи и византийци.

188

Анонимен

преди 11 години

Допълнително доказателство, е че българският патриарх Дамян бяга в Охрид от окупирания Преслав, като по това време Охрид става седалище на българската патриаршия, което отново подсказва, че столицата Охрид е била българска, а не "македонска". Устройството на администрацията на държавата също е била според дотогавашните български традиции. Самата днешна област Македония след 1018 г. е обявена от Василий II за отделна административна единица или тема под името България.