87

Johnny 5

преди 11 години

Че ще иска по-голям бюджет, то е ясно, но не мисля, че това е нещо лошо, колкото повече пари за наука, толкова по-добре! Колкото до огромната заплата, той си я взима и без това и за да стигне до нивото до което е, едва ли го е направил по Българската система, с далавери и шуробаджанащина !

86

Уорлик

преди 11 години

Ако някога ни омръзне да избиваме араби за да им крадем природните ресурси, може да започнем добиването им на Марс. Но тръпката няма да е същата...

85

до 86

преди 11 години

Шефа на НАСА заслужава огромна заплата и пенсия, не е като руския му колега дето трепери и след всяка неуспешна ракета които хич не са малко го сменят, типично по комунистически.--Ако Роскосмос имаше бюджета на НАСА, щеше да има същите успехи, дори по-големи. Но засега само Америка воюва с другите народи, за да им краде петрола и другите природни суровини.

84

Страхил

преди 11 години

Гледайте сега как на следващата снимка ще има български ***, само дано не разглоби тоя марсоход да търси мед, че няма да видим ни снимки ни клипчета с 4 кадъра в секунда :)

83

Анонимен

преди 11 години

Вие место да броите колко пари са похарчили американците за този проект, защо не напишете следното нещо в гугъл "Министерство готово да плати 5,7 млн. лв. за upgrade на сайт".За Curiosity американците плащат по 7 долара. Ние плащаме по 1 лев (по-наш стандарт, го приравни горе-долу на същата сума) за ъпгрейд да сайт, ти да видиш. Тоя сайт от основи нов да го напишат, сървъри да купят - 100 хил. да излезе, къде отиват останалите 5.6 милиона? Оставете американците, вижте вашите пари къде отиват

82

до 85

преди 11 години

Шефа на НАСА заслужава огромна заплата и пенсия, не е като руския му колега дето трепери и след всяка неуспешна ракета които хич не са малко го сменят, типично по комунистически.

81

до 81

преди 11 години

шефа на НАСА си го каза на една от пресконференциите от онзи ден: "Кюриосити струва на всеки един американец по 7 долара, колкото билет за кино, мен ако питате аз с удоволствие бих гледал този филм!"--Шефът на НАСА е хитър тарикат, защото очаква от данъкоплатците огромна заплата и огромна пенсия, докато е жив.

80

Светльо

преди 11 години

Бойко Борисов е постлал магистралите сигурно вече.

79

Анонимен

преди 11 години

Май Иван ще се окаже прав в съмненията си.Това може и да не е асфалт, но ако това е "наподобяващата чакъл повърхност", то аз съм трактор. Абсурдно е това да е естествено образуван път.

78

Светльо

преди 11 години

Истината е, че руснаците и русофилите нещо ги е яд. Определено. Тази сутрин разбрах, че руска ракета отново е паднала - със спътниците "Експрес МД2" и "Телком 3". Ако някой не вярва, да провери руските новини - днес, на 7 август 2012, отново се е провалила руска ракета в орбита.Яд ги е, наистина. И се чудят с какво да се заядат. Изчетох какви ли не глупости от руска страна - прическата на един от инженерите не била представителна и прочие...

77

Анонимен

преди 11 години

Друг въпрос който беше засегнат..... мислите ли, че на фона на брутен вътрешен продукт от 13 трилиона долара, 2.5 милиарда за 8 годишен проекта са нещо кой знае какво, а и шефа на НАСА си го каза на една от пресконференциите от онзи ден: "Кюриосити струва на всеки един американец по 7 долара, колкото билет за кино, мен ако питате аз с удоволствие бих гледал този филм!"

76

до 69

преди 11 години

Докато умните, образованите и грамотните хора често си мълчат. --Имайки предвид многобройните ти коментари, явно не си от образованите и умните.

75

do 71

преди 11 години

Uffff. Q namali malko konspiratiwnite filmi. Ako towa nari4a6 asfaltiran pyt, to togawa qwno e sniman w Buglariq. Ako nqkoj iska da imitira kadri ot Mars, to togawa NQMA DA GI PRAWI NA ASFALTIRAN PYT!!! Ne wseki e s mizeren umstwen kapacitet kato twoq. Aman ot protmiti mozyci we4e.

74

до иван

преди 11 години

иване, ти ли или не си виждал асфалт на живо през живота си, или си от хората, дето взимат обществени поръчки за ремонт и строеж на пътища и обявяват подобни нащърбени повърхности за "асфалт" :D кое от двете?

73

до 71

преди 11 години

Другия пък от марс му се привижда ББ и Лиляна Павлова вече да полагат асфалта хаха Пичове вие съвсем сте издухали от тия смешни цигари и руска водка. Хората ви го показват на живо, снимки, кацания, кадри, данни от сателити, Руснаците мълчат като попикани риби и все ще се намери няколкой колхозен *** който да каже. Ми то не е вярно щото там има вятър, асфалт и вакум между ушите ми.

72

То

преди 11 години

Докато обикновенния гражданин имащ честта да се нарича американец бачка като съдран чувал и яде ГМО НАСА му харчи парите из космоса хахаха балъци скоро сигурно ще имат честта да си купуват и пацели на Мрс наскоро продаваха на Луната.

71

Johnny 5

преди 11 години

*** в коментарите под статиите за всичко свързано с НАСА, Америка и така нататък просто никога няма да липсват. Приятели мои живейте си в средновековието, никой не ви пречи! НЕ ми пука кой е създал сондата, кои е създал ракетите и така нататък, смятам че всяко едно от тези научни достижения е на цялото човечество, а не само на Америка или на Русия.

70

do ivan

преди 11 години

xaxaxaxaxaxa ti cepish mraka

69

до 63

преди 11 години

гледам от коментарите по долу, русофилите газ пикаят, поредния огромен успех на НАСА, а проекта на Роскомос - Фобос(там нещо си) се провали с гръм и трясък,..Ако можеше да четеш, щеше да знаеш, че успешните мисии и на американците са 41 %. Само около 30 % от всички мисии на Марса са успешни, защото има и случаи, когато апаратът каца, но не работи, или работи прекалено кратко, или само някои уреди функционират.Чакаме с нетърпение резултатите от Кюриосити. Дано да работи 100%.

68

Анонимен

преди 11 години

На нашата сбъркана планета живот няма, дано поне там има. Да бяха питали от НАСА, щях да им покажа едно извънземно, с което живея денонощно 13 години. От женски пол е и е зодия ОВЕН. Напрежението на марсохода, заради условията там се равнява на моето напрежение от "живот със скъпото". Желая успешно калибриране на техниката, за да видим на красота как са марсианките (при по-ниска гравитация представете си цици без силикон), за да мислим за евентуални замени.