47

Нещото

преди 11 години

Те и на луната уж бях кацали уж космонаФтиката много напредна ама нещо не щат да се връщат там, няма ли тука някой експерт да ни обясни защо например оня Светльо получава сигнали от дяда Господ.

46

Изи

преди 11 години

Тукашните конспиратори не блестят с интелект. Само се излагате като пишете глупости, без да можете да се обосновете. Колко знаете вие за Марс ? Замислете се, колко ? Повече от хората в НАСА? Ето ви и прясна цветна снимка, за да спите спокойно:nasa.gov/images/content/674080main_PIA15691-43_946-710.jpg

45

Таен доклад на НАСА

преди 11 години

... Изневиделица пред марсохода изскочи някакво силно окосмено зелено човече с бинтована глава и странно издута бронежилетка. С кански крясък: Сус бе, чапкънин! Аллах уакбар! - озверялото човече скочи върху марсохода. Последва оглушителен взрив и... Последното, което чухме от марсохода, беше: *** да еб... После връзката се загуби.

44

до обективен

преди 11 години

За космоса да! Но не и за НАСА. Двете нямат много общо

43

Снася

преди 11 години

Който вярва на НАСА е пълен наивник предполагам и в дядо Мраз и джуджетата вярват някои хора ха ха ха ха.

42

Анонимен

преди 11 години

не знам за зелено човече с чук, но да не дойде *** човече с каруца, че тогава става лошо!

41

Светльо

преди 11 години

Кацналия на дърво, не мисля, че дядо Господ те е оторизирал да говориш от името на всички хора. Ти можеш да не вярваш, но много хора (сред които сериозните учени в цял свят) вярват. Така че дали ти вярваш или не, никой не го интересува. Светът ще върви напред, космонавтиката ще върви напред, а ти ще си останеш консуматор на плодовете на технологичния свят.

40

Анонимен

преди 11 години

Предполагам тая джипка като кара из тия камънаци и прави снимки та голямото чудо станало, извънземните къде са е по-интересно.

39

Анонимен

преди 11 години

Как смеят да харчат толкова пари при положение,че има толкова мили и гладни бездомни кученца в България.Толкова гладнички че ядът хора.

38

Цици

преди 11 години

Марсианци няма, щот в момента пишат лозунги '' Yankees go home!''

37

Чиновник

преди 11 години

до СветльоТова, че имало руски инструменти на борда на марсохода, единствено ти го натякваш още от вчера. Опитваш се да политизираш една чисто научна инициатива. Явно плиткото ти мозъче може да функционира само в контекста на приключилия преди четвърт век конфликт между комунизъм и капитализъм.

36

Кацнал на едно дърво

преди 11 години

Прилича на кинаджийска снимка от черно бял филм, за да не можем да сфанем че са правени в някое холилудско студио. Вече никой не им вярва на братята хамериканци.

35

Светльо

преди 11 години

И ако трябва да сме коректни, ама това необразованата глава не може да го схване, НАСА не прави снимки на Марс, за да забавлява широката публика. Това просто идва впоследствие. НАСА прави снимки на Марс с НАУЧНА ЦЕЛ. Камерите са научни инструменти. Използването на камери с филтри крие редица предимства: по този начин могат да се визуализират обекти, които не са видими за човешко око, могат да се подчертават трудно видими нюанси и т.н. Учените разбират това. Разни там конспиративисти не разбират.

34

до мислещия

преди 11 години

с тези си излияния замърсяващи коментарите тук, само доказваш, че не само не си мислещ, ами си тъпичък и промит. Понеже не съм чул в лудницата да пишат в интернет, значи просто още не са те хванали и затворили там, но е въпрос на време..

33

обективен

преди 11 години

честно казано, за НАСА трябва да се отделят много повече средства отколкото в момента, защото бъдещето на човечеството е космоса, по- точно близките нам планети- Марс и Венера. И докато втората е доказано недружелюбна, то Марс би могъл да даде много на човечеството. Успех на НАСА и мисията на Марс!

32

Светльо

преди 11 години

Затова НАСА използва стандартизирани филтри на панорамните камери на Марс. Снимайки през тези филтри се получават черно-бели снимки, на които отделните обекти са с различна яркост при различните филтри. След като приложиш филтър, яркостта е НАЙ-ТОЧНИЯТ ПАРАМЕТЪР на това да определиш точния цвят на отделния обект. И като комбинираш отделните снимки, получаваш цветно изображение. Ама няма кой да прочете.

31

Анонимен

преди 11 години

Каква ще бъде последната снимка направена от марсохода? На приближаващо се зелено човече с чук в ръка :)

30

Светльо

преди 11 години

Много неграмотен народ.НАСА използва черно-бяла (или грейскейл фотография поради определена причина). Защото създаването на истинска цветна снимка си е цяла наука. Това не е да вземеш цифровата си камера на Марс и да щракаш. На Марс Слънцето е на по-голямо разстояние, атмосферата е с различен състав и това влияе върху цветоусещането, химичният състав на повърхността е различен. Така че установяването на точния цвят на Марс е трудно и тук няма конспирация - просто технически трудности

29

Юрий Гагарин

преди 11 години

Такива величествени събития свидетелстват, че за Човека все още има надежда, че наистина е образ и подобие на Бог, че все още има смисъл в неговото съществуване. Помислете само колко силно е Доброто, щом този кошмарно деградирал, озверял и оскотял свят все още продължава да съществува и да мечтае. С Бога напред - към Ново човечество! Или към гибел...

28

Мислещ

преди 11 години

За да унищожим Америка, трябва да се премахне системата базирана на пари и дасе въведе такава която е базирана на IQ, академичните постижения и обществена полезност. Специална държавна комисия ще поставя печат с индекса на обществена полза в паспорта на всеки човек и с него ще се получава достъп до материални блага. Така веднъж завинаги ще се оттървем от прекупчици, спекуланти и други американски творения.