69

анонимен

преди 3 месеца

Тук масово се обвиняват учителите, че на нищо не могат да научат децата. А някой задава ли си въпроса как да стане, ако отсрещаната, ученическата страна просто не желае - в час не внимава, виси си на телефона или просто спи. И после ходи на частните уроци, които масово се възприемат като панацеята, нерядко при същите учители, при които нищо не прави в час.

68

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 72, позволено е само при определени основания. Не всеки може да бъде на домашно образование. нека бъдем акуратни и да не си съчиняваме.

67

Анонимен

преди 3 месеца

До АнонименДомашното образование е разрешено, има си легано основание. Просто на институциите не им оттърва и се правят, че е забранено.

66

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 53И кога си учил,отличника? Или си гений? Както доста от коментиращите. Дайте наистина всички да се явяват на 1 изпит на края на годината и останалото време по почивки. заведения или просто шляене. Какво да се губи ценно време.

65

Анонимен

преди 3 месеца

Максимум 3 дена да могат да се извиняват от родител! Ейва*хти и лигльовците!

64

Мнение

преди 3 месеца

Най-много три пъти, тоест три дена. И пак са много понеже едни родители ще го направят без нужда, а други и при нужда няма да ги използват.

63

Анонимен

преди 3 месеца

До 66, факт е, че няма да си тръгнете доброволно. Такова дебелокожие има само на още едно място: държавните служители. Елате в частния сектор и ще ви научим да работите :) Жалка картинка!

62

До 65 от 64

преди 3 месеца

"Имаме изисквания към вас, защото вие искате заплати, които НИЕ плащаме! Виждаме и плачевните ви резултати." ------------ Ами аз като неуважаем учител точно това казвам: Не очаквайте от некадърните и мързеливи учители като моя милост друго освен плачевни резултати. Уволнете ни като колегата, дето го изритахте за издърпано ухо на детенце. Ние доброволно няма да си тръгнем от тази сладка и високо платена работа. И после си намерете учители без претенции за уважение, компетентни и всеотдайни.

61

Анонимен

преди 3 месеца

До Уважаеми родители, защото образованието е задължително и домашното образование не е разрешено в България. Имаме изисквания към вас, защото вие искате заплати, които НИЕ плащаме! Виждаме и плачевните ви резултати. Ако не ви харесва да ви искат резултати срещу заплащането... си намерете друга работа. В "живия живот" навсякъде се искат резултати срещу месечно възнаграждение! Така е честно! Нелепи сте учителите с вечните претенции! Време е да научите къде ви е мястото! На всеки един от вас!

60

Уважаеми родители,

преди 3 месеца

чета ви нелепите постове и недоумявам как може да изисквате каквото и да е от учителите, след като се отнасяте с такова презрение към учителската професия? Защо, след като сте поверили безценните си и талантливи дечица на "некадърни и мързеливи" учители, очаквате добро обучение и възпитание? Защо цитирате чл. 172 от ЗПУО, но не го четете до края, за да разберете какви са задълженията на учениците? И да разберете, че те са ангажимент и на родителите? Вижте себе си, преди да съдите учителите.

59

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 62, описал си абсолютната истина. За съжаление децата често задават този въпрос: като знаят как се успява в живота, защо са останали учители и не са постигнали нищо? :) Клишетата за възвишена цел, отдаденост... не вършат работа. Действителността показва, че масово учителите просто не стават за друго. От там започва трагедията в България. Имам опит с учители във Великобритания! Разликата е грамадна в полза на учителите от Великобритания. Нашите издишат още на старта. Прав си!

58

Анонимен

преди 3 месеца

Никога като ученик не съм имал учителите за фактор (просто знаех, че още 12ти клас ще съм светлинни години пред тях), дълбоко уважавах някои ценни за мен учители, които наистина ме научиха на нещо. Говоря като пълен отличник от езикова софийска гимнания, отличник Информатика СУ и магистър в UCLA. Текущ управляващ партньор в 2 ИТ бизнеса и 2 собствени. Уважавал съм само на приказки учителите, защото повечето са едно нищо. Сам го осъзнах колко жалки комплексари са 90% от тях. Моите деца ги уважава

57

Анонимен

преди 3 месеца

до 55 Всяко едно от изброените от теб неща изискват първоначално действие и проследяване на присъствието и действията на ученика от учителя, после мога да разпитам и да проверя дали детето не си е свършило работата. Ако учителя и класният не си е свършил задълженията, аз какво ще има да проверявам?

56

7

преди 3 месеца

Пропуснатият урок е пропуснат и нищо не може да го възстанови особено по математика ,физика и химия,където знанието е верижно!До Анонимен

55

6

преди 3 месеца

МОН стигнаха върха на промяната-бележката!?Ако ученикът е болен това може да установи само лекар и той да издаде бележка!Иначе настъпва хаос и пропуснат учебен материал ,който по някакъв начин частично дистанционно вече може да се възстанови!Но пропускът си остава.Представете си ,че стане лекар и попадне на болен от апандисит и каже"На тази болест бях болен и не я знам!"Офицер казава"Това оръжие не го знам-бях болен!"На Запад не се признава незнание оради отсъствие -изпита е писмен!

54

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 56, не си влизал в училище :) Пишеш клишета без да имаш никаква представа какво се случва в клас :) Жалка картинка!

53

Анонимен

преди 3 месеца

До 55, безотговорни сте вие учителите. Ваше е задължението да следите кой е на училище и кой не! Когато родителите бъдат допуснати до образователния процес ще имате право да изисквате от родителите! Нека не забравяме, че според МОН родителите са агресивни и комуникацията с тях трябва да се сведе до минимум. За това е редно родителите изобщо да не се интересуват от учебния процес. Аз като родител обучавам детето си на смислени неща :) Програмиране, финансова грамотност, здравна култура :)

52

Анонимен

преди 3 месеца

И защо да са против, децата не са собственост на училищата, ако за тези 15 дни си научат материала по учебник какъв им е проблема. Сега не е като преди години когато в час беше тихо и спокойно и можеш да чуеш какво преподава учителя, сега е анархия.

51

До 47

преди 3 месеца

"Родителят няма как да следи дали детето е на училище или не! Това е задължение на учителя!" ----------- Ще те светна как родителят може да следи дали детето е на училище. Като се прибере вкъщи, може да го пита какво са учили днес, дали са го изпитвали, да види дали и какво е писало в тетрадката, какво му е домашното, да провери в ел. дневник, да види колко време отделя за учене у дома... Има много начини, но за безотговорните родители всеки друг е длъжен да се грижи за детето им, само те не са!

50

Анонимен

преди 3 месеца

Учителите да не си придават важности, неприсъщи за тях. На учителите заплатите ги плащаме всички, работещи за много над максималния праг хора у нас. Ние решаваме, не те. Още повече, че 1 на 20 е кадърен учител. Който нищо не може, става учител. Има и читави, разбира се.