210

До икономист

преди 5 години

А фактите, че бивши управители на ЕЦБ, МВФ, СБ все повече след кризата 2008 г., критикуват финансовата политика на ЕС и ЕЦБ е без значение. Фактът че еврото не издържа на кризата от 2008 е без значение. Големият СТРЕС-ТЕСТ за всяка единна валута и финнсова институция са кризите, еврото не издържа теста, както се очакваше, САЩ се спр.Младежката безработица, стагнацията, липсата на инвестиции ряпа да яде.Британия и Швеция са ужасТно глупави като не приеха еврото, но имаха специални споразумения.

209

35531

преди 5 години

До АнонименО, не са само децата на комягите, и на седесарите, и на депесарите, и на герберите. А хората от шенгенските държави обедняха васово и комунисти, и социалисти, и кносерватори, и либерали.

208

икономист

преди 5 години

Чета коментарите и се чудя как хора които си нямат грам представа от икономика раздават компетентни мнения колко лошо било еврото. В момента сме в борд и лева е вързан към еврото което което означава че реално сме приели еврото и имаме всички негативи на еврото и на валутния борд БЕЗ ОБАЧЕ ДА ПОЛЗВАМЕ ПОЗВАМЕ ПОЗИТИВИТЕ МУ.Заради валутния борд за вече 20 години сме поели всички негативи на еврото без да можем да се възползваме от предимствата да сме в еврозоната.

207

123

преди 5 години

Всичко става двойно по-скъпо

206

Анонимен

преди 5 години

Господ да ни пази!

205

Ели До 184

преди 5 години

Таблиците за младежката безработица и % на самоубийства след приема на еврото и кризата 2008, която засегна и ЕС - няма да ви дам.Но е факт, че страните извън еврозоната се справиха по-добре, от онези във...Особено след кризата 2008, а някой от тях още не могат да стигнат нивата преди приема на еврото и кризата.Това е така, защото не може да прилагаш единна финансова политика ЕЦБ за всички държави, някой държави развиват туризъм, др. селско стопанство, трети индустриализация и т.н. и т.н.

204

Ели До 184

преди 5 години

"Някой да ми каже една държава от Еврозоната, която да е зле"?По памет, не помня всички:Гърция, Испания, Португалия, Ирландия, Кипър - страни, които преди приема на Еврото са по-добре.(във Франция протестират от скука сигурно)Дори една Германия понижи разходите си за производство-въвеждайки политика на намаляване на заплати в някои сектори.Страни извън еврото по-добре от еврозоната-Швеция, Дания,Британия, Чехия,Норвегия, Унгария.Швеция има по-бърз растеж от всички страни в еврозоната.

203

Анонимен

преди 5 години

И пак се прави така, че за имащите да е добре, а другите в гърч и агония.

202

Анонимен

преди 5 години

Това, което ще се вдигне с идването на еврото, е народът най-после....

201

69

преди 5 години

Реалната инфлация в момента е около 15%, за последните две години всички цени са скочили с поне лев, два. Няма как да стане по-кофти с приемането на еврото.

200

Анонимен

преди 5 години

Руските *** пак пишат небивалици за да плашат хората:) Много лошо било е еврозоната а синовете и дъщерите на *** там учат и живеят:)

199

Анонимен

преди 5 години

Никакво евро! Приемаме рублата!! Ама ха!! Поне за тапети става и евтинко излиза!

198

всичките!

преди 5 години

Всичките, без цената на труда.Надявам се на чудо, за да не го приемем!

197

Живял-видял

преди 5 години

За Шенген чакаме 10 г., защото трябваше (според войда-слънце) на измажем само стените на някакво КПП. В чакалнята за еврото ще сме поне 20 г.Докато България не стане правова и държава с ниско равнище на корупция ни Шенген, ни евро.

196

ЕВРО-КАТАСТРОФА

преди 5 години

За нашата родина приемането на Еврото е КАТАСТРОФА. Защо ли:- освобождава се фискалният резерв на БНБ за харчече (10,4 млрд. лв към 28.02.2019). Познайте как ще бъде изхарчен! В момента този резерв крепи бодра и е буфер за всякакви сътресения в световната икономика. - ставаме солидарни в спасяването на закъсалите Гърция, Италия, Португали и Испания. Може да се наложи да отделим до 10% от БВП за целта! Т.е. цялата мизерия за да имаме балансиран бюджет се оказва спестовна сметка в чужда полза!

195

ниманд

преди 5 години

наскоро говорих с мой колега словак , та той ми обясни какво се случило при тях като приели еврото ГЛАД НА ПОРАЗИЯ и цена на 45 квадрата гарсониерка 55 хиляди евра !!добре дошли в Европа , какъв глад ще ни подгони само оле мамо !!! БРАВО НА ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ ВЪВ ФРАНЦИЯ !!!!!!

194

Гoшу

преди 5 години

Аз съм убеден, че цвикът от кисело мляко ще падне, както и цената на просото :))) Тия от селата и тези, дето са под наем да духат по яко супата да изстине :)))

193

РОФЛ

преди 5 години

*** пример - банков превод в момента - 1 лв. в Евро - 25 евро на трансакция... След великото намаляване - 2.5 евро на трансакция, увеличение 5 пъти... Говорете ми после, е няма да се вдигат цени и услуги!!!

192

1

преди 5 години

Моля се на господ,апартаментите с асансьори,цените им да не тръгнат нагоре.

191

!

преди 5 години

Във всички държави с еврото 20% живеят добре останалите преживяват______________________________________________________________Е ще има изключение - България. 5% добре и 95 преживяващи..