Снимка: Reuters
fallback

Новото правителство на Гърция положи клетва.

Премиерът Лукас Пападимос ще бъде начело на новия кабинет на националното единство, който трябва да ратифицира ключовото споразумение за финансова помощ от ЕС в размер на 130 милиарда долара, за да спаси страната от фалит.

Oще по темата

В кабинета, съставен от социалистическата партия ПАСОК, консервативната Нова демокрация и крайнодясната партия ЛАОС, има много нови министри.

Досегашният финансов министър Евангелос Венизелос, който отговаря за преговорите с международните кредитори, запазва поста си.

Министър на външните работи ще бъде Ставрос Димас, бивш еврокомисар по околната среда. Отбраната се поема от бившия кмет на Атина Димитрис Аврамопулос. И двамата са от Нова демокрация. Начело на вътрешното министерство застава Анастасиос Яницис от ПАСОК.

Крайнодесни политици влизат в гръцки кабинет за пръв път, откакто демокрацията беше възстановена през 1974 г. след падането на военната диктатура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

DESI

преди 12 години

pove4eto tyk ne znaiat,4e vs e zapo4nalo ot garcia sednete pro4etete malko pove4e istoria,4isla,bykvi,filosofia,psixologia,poezia...i nai vajnoto ne sa pokorni...

30

29 -Имаш право !

преди 12 години

И ще допълня : СМЪРДЯЩА *** !Някои ,щом стане дума за Гърция,започват да бълват де що глупости може да "роди" болното им мозъче!

29

Не сме народ, а мър

преди 12 години

П.Р. СлавейковНе сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.

fallback