Снимка: Reuters
fallback

До часове „Ислямска държава” ще поеме отговорността и ще обяви извършителите за свои бойци и мъченици. Най-важното е, че пак сме свидетели на ликвидиране на последствията от терористичен акт, а не на предотвратяването му. Това коментира експертът по сигурност Славчо Велков по повод нападението с микробус в Лондон.

Oще по темата

Той определи нападението като координиран и част от т.нар градски тероризъм. „Говорим за жесток акт и го свързвам със случилото се косвено в Сирия – вчера „Ислямска държава” понесе тежки загуби. Говори се за 1200 души загинали. Не изключвам и това да е акт на отмъщение”, посочи той.

"Тази цикличност на нападенията в Европа се скъсява на по-малко от 4-5 месеца. Обикновено действията се активират лятото, защото има струпване на хора", коментира още експертът пред bTV.

"Самите обекти не са онези, които правителството определи като стратегически, а мястото където могат да свършат работа – оживените места", посочи Велков.

По думите му този път технологията на атаката е интересна - веднъж тези хора използват буса, след това са подготвени с ножове.

Посланието е като в Манчестър, коментира Велков, – може да имате всичко, да правите каквито искате мерки, но докато ни удряте и ние ще ви удряме.

"Ако искаме да реагираме на такава заплаха трябва да знаем, че ключовата дума е превенция, а контролът върху тези огромни контингенти трябва да е ефективен с идването им в страната", категоричен е той.

Журналистът Мажд Алгафари заяви, че поканата на Ангела Меркел към бежанците е била голяма грешка и тепърва ще берем плодовете й.

По думите му атаки ще има тепърва, защото мюсюлманите отбелязват важния за тях месец Рамадан. В този месец, ако мюсюлманин извърши нещо в благото на религията и Аллах той е по-почитан в Рая, каза Алгафари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Mr Jerry

преди 6 години

Ние предлагаме всички видове заеми на заинтересовани лица и компании, като личен мениджмънт, бизнес администрация, ипотечен фонд, Бил Фонд, студентска администрация, управление на автомобили и много други. Нашите кредитни услуги са добре застраховани и приемливи, за да можем да имаме успешно събитие. Нашият минимален размер на кредита варира от $ 5000 до $ 10,000,000,000. с минимална продължителност от 1 година и максимална продължителност от 30 години. За повече информация и приложение, моля св

152

Оферта за заем @ 2%

преди 6 години

Нашата компания е правна организация, създадена, за да помогне на хората, които се нуждаят от помощ като финансова помощ. Ние сме .USA основава финансова компания. Така че, ако имате финансови затруднения или финансова бъркотия и имате нужда от пари, за да започнете собствен бизнес или имате нужда от заем, за да уредите дългове или да платите сметки, започнете добра сделка или трудност при получаване на повече заеми от местни банки, Свържете се с нас днес: carlylefinancialsolutions***gmail

151

Оферта за заем @ 2%

преди 6 години

Нашата компания е правна организация, създадена, за да помогне на хората, които се нуждаят от помощ като финансова помощ. Ние сме USA базирана финансова компания.Ние предоставяме юридически заем решения на физически лица и бизнес собственици, които се нуждаят от пари в брой. Така че, ако имате финансови затруднения или финансова бъркотия и имате нужда от пари, за да започнете собствен бизнес или имате нужда от заем, за да уредите дългове или да платите сметки, за

fallback