Снимка: БТА

Британската полиция съобщи, че 6 души са били убити и най-малко 20 са ранени при снощната терористична атака в Лондон. Сред ранените има и служител на британската транспортна полиция, съобщи BBC.

Властите съобщиха още, че има и трима заподозрени, които са били застреляни на място.

Още по темата

Лондонската полицията съобщи, че нападателите са носели жилетки с експлозиви, но по-късно са установили, че жилетките са фалшиви.

Инцидентите на Лондонския мост и пазара Бъроу маркет в центъра на британската столица се разглеждат като терористични атаки, заяви в Twitter британската полиция, цитирана от Франс прес и БТА.

Според очевидци товарен микробус се е врязал в пешеходците, намирали се на тротоара на моста Лондон бридж, при което са били ранени най-малко петима души.

Малко по-късно въоръжена полиция пристигна на мястото на друг инцидент, на известния лондонски пазар Бороу маркет, близо до моста, на южния бряг на р. Темза.

Цитирани от Би Би Си полицейски служители, изпратени при Лондонския мост, са казали, че има повече от един загинал и полицията издирва трима заподозрени.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че случващото се в Лондон се разглежда като потенциален терористичен акт, предаде Ройтерс.

Предвид постъпващата информация от полицията и висши служители по сигурността мога да потвърдя, че ужасния инцидент в Лондон се разглежда като потенциален акт на тероризъм, каза Мей само четири дни преди предсрочните избори в страната.

Разследването се развива бързо, заяви министър-председателката. Искам да изразя огромната си благодарност към полицията и службите за спешна помощ, които са на място. Мислите ни са с онези, които се въвлечени в тези ужасяващи събития, добави тя.

Водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин определи случващото се в Лондон като брутално и шокиращо. Мислите ми са с жертвите семействата им. Благодаря на службите за спешна помощ, каза Корбин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase