Снимка: архив Reuters

Британският министър-председател Тереза Мей ще проведе заседание на правителствения кризисен комитет COBRA по-късно тази сутрин, предава BBC.

В събота късно вечерта Мей се върна на "Даунинг стрийт", където през цялата нощ получаваше актуална информация от силите за сигурност относно двете терористични нападения в центъра на Лондон, при които са загинали шестима души.

Още по темата

Според силите на реда нападателите са били трима и всички те са ликвидирани.

Полицията е била повикана в 22:08 часа местно време.

Въоръжените полицаи реагираха много бързо и смело, изправяйки се срещу трима предполагаеми нападатели, които бяха убити в Бъроу маркет в рамките на осем минути след първото повикване, каза шефът на контратерористичните операции Марк Роули, цитиран от БТА.

Полицията е повикана, след като очевидци съобщили за микробус, който връхлетял минувачи на моста Лондон бридж, а после се насочил към района на пазара Бъроу маркет. Там нападателите излезли от автомобила и започнали да атакуват безразборно с ножове хората, ранявайки мнозина. Сред тях има и служител на транспортната полиция, който е в тежко състояние.

Нападателите носели нещо като жилетки с експлозиви, които в последствие се оказали фалшиви, се отбелязва в комюникето на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase