Снимка: Ройтерс

Общ преглед
Украинските войски и проруски сепаратисти в Славянск вечеводят ожесточена престрелка в града, предаде Асошиейтед прес.

Стрелба и множество експлозии се чуват в града с население 125 000 души, превърнал се в епицентър на антиправителствения бунт.

Още по темата
Говорител на проруските активисти твърди, че в сраженията има убити и ранени, но не посочи конкретни цифри.

Репортери на АП са видели най-малко 4 линейки да се отправят към градската болница с ранени в тях. Източници от здравното заведение съобщават за смъртта на едно момиче, но не предоставят подробности.

Вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков съобщи, че проруските сили в града използват едрокалибрено оръжие и миномети.

По-рано днес ожесточени сражения имаше близо до Славянск, припомня Франс прес и вътрешният министър на Украйна съобщи за убити, но без да уточнява от кой лагер са. Тези информации той предостави на пропускателен пункт на около 6 километра от сраженията, два часа след тяхното начало.

Аваков заяви, че в Славянск се води истинска война, а мисията на украинските военни е елиминирането на терористите.

Единствената тактика била да се напредва малко по-малко към центъра.

Ръководителят на Националната гвардия Степан Полторак, който също е на мястото, отбеляза, че противниците на украинската армия са много добре тренирани и много добре подготвени.

Същевременно проруските сепаратисти не успяха да попречат на бронетранспортьори на украинската армия да се придвижват по трасето Славянск - Донецк, предаде ИТАР-ТАСС.

След сражения край село Семьоновка сега бронираната техника напредва към Донецк.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар