Снимка: Reuters

Украинските сили са завзели телевизионната кула в Славянск, опълченците отстъпват извън града, съобщи за Интерфакс представител на щаба на самоотбраната.

Още по темата

"Телевизионната кула, разположена в село Андреевка в околностите на Славянск, е завзета от противника, водят се боеве в Андреевка, както и в Семьоновка. Засега сме принудени да отстъпим, извън чертата на града. Силите на противника вече са на територията на Славянск", казал източникът на агенцията. По думите му при боевете през нощта няколко души са ранени.

Междувременно стана ясно, че министерството на вътрешните работи на Украйна е изпратило допълнителни сили със специално назначение в Одеса. Както съобщи пресслужбата на ведомството, в града вече е пристигнало спецподразделението на Националната гвардия "Киев-1".

По думите на и.д. министъра на вътрешните работи Арсен Аваков, "одесити" командват частта. "Киев-1" е сформиран в украинската столица в края на април от въръжени доброволци за патрулиране в града, които можеше да бъдат разпознати по черната униформа, припомня агенцията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase