Снимка: Leonhard Niederwimmer от Pixabay

В Атина вече отговориха на дипломатическия скандл от последните дни, когато новоизбраният президент на РСМ избра да изпозлва само името “Македония” по време на клетвата си.

Днес лидерът на гръцката националистическа партия "Гръцко решение" Кириакос Велопулос скъса на трибуната на парламента Преспанския договор между Гърция и Република Северна Македония.

"Това е Преспанският договор, ако имаше достойно национално патриотично социално правителство, то щеше да направи това", каза Велопулос, след което взе в ръце гръцкия Държавен вестник с текста на договора и го скъса”, каза от трибуната в парламента Велопулос, цирита БТА.

Той допълни, че точно това е отношение, което заслужават в Скопие. "Дайте тук сега меморандуми, утре всички да ги отхвърлим, защото те отмениха договора, не ние", заяви Велопулос.

Пред журналисти гръцкият министър на външните работи Йоргос Герапетритис каза, цитиран от телевизия Скай, че Гърция няма да ратифицира сключените със Северна Македония меморандуми, докато не бъде убедена, че има пълно спазване на Преспанския договор от страна на Скопие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase