Снимка: архив, Reuters
fallback

Най-мащабните за последните 20 години учения на руските Въздушнодесантни войски (ВДВ) започнаха днес с участието на около 4000 войници и 36 транспортни и бойни самолета. Това съобщи говорителят на министерството на отбраната по въпросите на ВДВ подполковник Евгений Мешков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Една от основните задачи на дивизионното командно-щабно учение на Ивановското съединение на ВДВ е "да се покаже ефективност в използването на тактически и парашутен десант в различни ширини и условия", каза Мешков. По думите му командването ще определи в хода на учението мястото на десантната операция с 3500 десантчици.

Маневрите се командват от командира на ВДВ генерал-полковник Владимир Шманов. В хода на ученията, които ще продължат до 14 март, ще бъдат използвани "съвременни автоматизирани средства за управление и връзка", посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

НАТО от своя страна ще започне разузнавателни полети със самолети за електронно следене АУАКС във въздушното пространство на Румъния и Полша заради кризата в Украйна, предаде Ройтерс. Разрешението е дадено в понеделник от постоянните представители на страните членки на НАТО по препоръка на военния командващ на Алианса генерал Филип Брийдлав.

На 16 март в Крим, който е практически изцяло под контрола на руски въоръжени сили, ще се проведе референдум за присъединяване към Русия. Украйна и западните страни го обявиха за незаконен.

САЩ вече предприеха редица стъпки, за да успокоят съюзниците си в Европа. В балтийските страни дежурство вече носят шест допълнителни изтребителя F-15, а в Полша за провеждане на учения пристигнаха 12 допълнителни самолета F-16, посочва Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

щирлиц

преди 10 години

...и роден кореспондент,който да отразява по поръчка,уф,обективно,демократизирането на Украйна по евро18 стандарт.

60

браточка

преди 10 години

народа е с Русия, политиците са с ЕС защото са подлеци и крадци. На тях им е изгодно защото забогатяват.....а народа не може да стигне стандарта от 89 година!!!!!!!!!!Слава на Русия , дано Путин ги смаже всичките *** ционистки един път и завинаги. Жалко е че го казвам но вярвам че те сеят раздора в света.

59

за 66

преди 10 години

До 62Председатель КНР Си Цзиньпин в телефонном разговоре с президентом США Бараком Обамой призвал к сдержанности в украинском вопросе.

fallback