Снимка: БГНЕС/EPA

„Следващите седмици ще определят хода на войната до края на годината“, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Киев Индипендънт“.

Зеленски подчерта, че основните и най-силни атаки на Русия в момента са в Донецка област, където силите на Москва постоянно напредват и добави, че областта остава основна цел на Кремъл.

Руските войски, които се придвижват на запад от руините на Бахмут и Авдийвка, са успели да превземат десетина малки села и да се доближат до Часив Яр.

Украинският президент отново заяви, че ситуацията в Харковска област е "стабилизирана", и благодари на "всеки командир и войник", участвал в усилията.

Зеленски подчерта ключовата роял на дронове през последните седмици.

"В момент, когато очаквахме артилерийски доставки от нашите партньори, безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта", каза той.

"Следващите седмици ще определят цялото лято и в много отношения цялата година - както по отношение на срещата на върха за мир, така и по отношение на сплотяването на света около Украйна, отношенията ни с ЕС, позициите на фронтовата линия и вътрешното производство", добави Зеленски. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase