Снимка: Reuters

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Още по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase