Снимка: архив, Reuters
fallback

САЩ ще изпратят тази седмица в Полша 12 изтребителя F-16, съобщи полското министерство на отбраната. Американският министър на отбраната Чък Хейгъл и полският му колега Томаш Шемоняк са се разбрали в телефонен разговор до четвъртък в Полша да пристигне американска военновъздушна част, съставена от 12 изтребителя F-16, един транспортен самолет и 300 войници, предаде Франс прес.

Oще по темата

Самолетите пристигат по искане на Варшава и ще участват в общи военни маневри с полската армия в обстановка на изострено политическо напрежение в съседна Украйна.

Миналата седмица САЩ изпратиха в Литва четири самолета F-15 в помощ на въздушното наблюдение над Балтийския регион, както и в отговор на руската агресия в Украйна и засилването на руската военна активност в Калининград - руски анклав, разположен между Литва и Полша, припомня АФП.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

николай

преди 10 години

До БулаваБратле, ти не можеш да пишеш на български език бе. Току що показах на синът ми писаниците ти и той сам ти поправи грешките, и ти се смяхме, а уж си българин...

241

к

преди 10 години

Заради *** Русия, САЩ и Гермация, които винаги са си мерили ***, а сега хептен... войната е близо! Не виждам как може да се защитава която и да е от страните и то толкова агресивно по тези форуми... Заслужавате си ниските заплати, акъла ви определено се оценява на 330лв.

240

Булава

преди 10 години

Дуржавата САЩ се оправлява от еврейте които са слоги на извънземна цивилизация.Зона51 е междупланетна баз с участието на най-малко три чуждопланетни представители,емблемите на извънземните стоят на входа на Зона51.Целите им редуциране на населението на земята до 1-милиард души с цел робска експлоатация,и утоляване на животинския им нагон за секс и изяждане на нашите малки деца,както ние ядем агнета.Последната пречка по пътя им е Русия...нивото на очевидната дезинформация на хората е огромно.

fallback