300 полицаи обсадиха убиеца от Тулуза. Снимка: БТА

Няколко изстрела и експлозия отекнаха тази сутрин при сградата в Тулуза, където се е барикадирал терористът Мохамед Мера, предаде Ройтерс.

Около 300 полицаи провеждат обсада от вчера на сграда в покрайнините на Тулуза в опит да заловят предполагаемия извършител на серия убийства във Франция. Полицията се опитва да убеди заподозрения  да се предаде.

По-рано през нощта три взрива се чуха от  сградата в Тулуза, където се е барикадирал Мохамед Мера. Те са били за сплашване на терориста и полицията още не е щурмувала апартамента му, каза говорител на вътрешното министерство.

Още по темата
 По думите на говорителя Мера, изглежда, се е отказал от намерението си да се предаде и затова полицията е взривила капаците на прозореца на апартамента, за да го накара да размисли.

Френският гражданин от алжирски произход Мохамед Мера е заподозрян, че е убил тримата войници миналата седмица и четирима души пред еврейско училище в Тулуза в понеделник. Според Мера целта му е била да отмъсти за смъртта на палестински деца и заради участието на френската армия в Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase