Мъжът, убил седем души в името на Ал Кайда, се готвел да извърши нови убийства днес сутринта. Снимка: Reuters

Френският президент Никола Саркози заяви днес в Тулуза пред религиозните общности, че мъжът, убил седем души в името на Ал Кайда, се готвел да извърши нови убийства днес сутринта. Това съобщи пред Франс прес един от участниците в срещата между президента и религиозните общности.

Мохамед Мера, който се е барикадирал на първия етаж в жилищна сграда в Тулуза, обсадена от полицията, "вече е имал план за нови убийства" и "предвиждал да ги извърши тази сутрин", е заявил президентът по думите на източника.

Още по темата

В ранния следобед Саркози пристигна в казармата Периньон в Тулуза, разположена недалеч от обсадената сграда, за да се срещне с полицаи, участващи в обсадата, както и с представители на религиозните общности. Той остана там близо час, след което напусна казармата, без да дава изявления. Саркози е очакван в Монтобан, на няколко десетки километра от Тулуза, за церемония в памет на тримата военни, убити на 11 и 15 март.

Според официалната програма на президента той първоначално е посетил болницата Рангей в Тулуза, където са лекувани военен и ученик от еврейското училище, тежко ранени от терориста, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase