Френските спецчасти продължават обсадата на сградата, в която се намира заподозреният в убийството на деца пред еврейското училище в Тулуза, съобщи Би Би си.

По-рано френските медии съобщиха, че Мохамед Мера е арестуван, но тази информация не беше потвърдена. Френският вътрешен министър опроверга съобщението, че убиецът в Тулуза е бил арестуван, обяви негов говорител.

Малко по-рано френската телевизия BFM TV съобщи, че предполагаемият убиец на седем души в градовете Тулуза и Монтобан е задържан от полицията.

По думите на репортер засега няма информация дали мъжът е бил задържан при щурм  или сам се е предал на полицията.

Източник от полицията, несвързан пряко с разследването, е потвърдил ареста пред Ройтерс, но други полицейски източници са заявили, че не знаят за него.

В редакционния блог на BBC News се посочваше, че Мохамед Мера е бил задържан вътре в сградата, в която живее.

Минути преди съобщението за ареста му стана известно, че полицията планира да щурмува жилището му. По данни на Аосшиейтед прес операцията е била планирана за  14,30 ч. местно време. Тогава изтичал крайният срок, в който Мера бил обещал сам да се предаде.

Още по темата

Междувременно френският президент Никола Саркози пристигна в казармата Периньон в Тулуза, недалеч от жилищната сграда, в която се беше барикадирал терористът.

Заподозреният за разстрела на четирима души пред еврейско училище и убийството на трима войници се беше барикадирал тази нощ в блок в Тулуза. Полицейската операция започна в 3 часа местно време.
 
Мохамед Мера е главният заподозрян за убийството на седем души в Тулуза и околностите на града. На 12 март жертва на стрелеца стана войник в Тулуза, на 15 март в Монтобан бяха убити други двама войници, а на 19 март бяха застреляни три деца и един възрастен пред еврейското училище в Тулуза. При всичките тези случаи стрелецът успяваше да избяга със скутер.

При преговорите с полицията Мера е заявил, че е извършил убийството като отмъщение за убийството на палестински деца от израелски войници, както и за изпращането на френски войници в Афганистан. Нарекъл е себе си боец от Ал Кайда.  По-рано стана известно, че мъжът е бил наблюдаван от властите, като повод е било негово пътуване по границата между Афганистан и Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase