Снимка: WikimediaImages от Pixabay

"Боинг" (Boeing) представи план за подобряване на безопасността на самолетите след инцидента през януари. Пред Американската федерална агенция за гражданска авиация (FAA) американският самолетостроител представи план, определящ стъпките, които компанията възнамерява да предприеме, за да увеличи контрола на качеството и безопасността след инцидента през януари с един от нейните самолети "737 Макс" (737 MAX), предаде ДПА.

Дейв Калхун, изпълнителен директор на Boeing каза в изявление, че компанията е взела предвид обратната връзка от служители и независими експерти за плана, но не предостави информация за конкретните мерки, които ще бъдат предприети.

Федералният регулатор призова "Боинг" да представи план за подобряване на контрола на качеството, след като през януари по време на полет се откъсна част от фюзелажа от почти нов "737-9 Макс", управляван от американския превозвач "Аляска еърлайнс" (Alaska Airlines). Никой от над 170-те души на борда не пострада сериозно при инцидента, пише БТА.

След като правителството на САЩ започна разследване, агенцията за гражданска авиация блокира планираното от компанията разширяване на производството на "737-9 Макс" до второ нареждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase