Снимка: Twitter
fallback

Атаката срещу нощния гей клуб в югоизточния американски град Орландо, Флорида, при която бяха убити 50 души, "няма нищо общо с религията", увери бащата на нападателя пред телевизия Ен Би Си, предаде ДПА.

Oще по темата

Мир Седик обясни, че синът му Омар Матин, който бе застрелян от полицията, се разгневил преди няколко месеца, когато видял двама мъже да се целуват в Маями.

"Извиняваме се за целия инцидент. Не знаехме какво ще предприеме (синът ми). Шокирани сме като цялата страна", заяви бащата на Матин.

Мир Седик обаче обясни, че синът му Омар Матин, който бе застрелян от полицията, се разгневил преди няколко месеца, когато видял двама мъже да се целуват в Маями. Той увери, че не е знаел нищо за намеренията на Матин.

Нападателят бе идентифициран като 29-годишен американец от афганистански произход, живеещ във Флорида и преминал обучение по стрелба, припомня БТА.

ФБР заяви, че Матин е симпатизирал на ислямистката кауза.

Извършителят на атаката срещу нощен гей клуб във Флорида е обявил принадлежността си към "Ислямска държава. До момента обаче няма доказателства, че нападателят наистина е бил пряко свързан с тази или с друга терористична групировка, предаде Ройтерс, като се позова на представители на правоохранителните органи.

Акаунт в Twitter свързан с джихадистката групировка "Ислямска държава", публикува снимка на Омар Матин, предаде Ройтерс.

Под фотографията пише: "Мъжът, който извърши атаката в нощния клуб във Флорида, при която бяха убити 50 и ранени десетки хора."

До момента няма официално изявление от страна на "Ислямска държава".

Привърженици на групировката възхваляват атаката в социалните мрежи.

Губернаторът на Флорида Рик Скот междувременно обяви извънредно положение в югоизточния американски щат, предаде ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 7 години

Според мен, убиеца е тотален ***. Особени на селфито, където е с къдрава перушина...вероятно е гей, и всичко ще се окаже заради гейска раздяла.

41

Анонимен

преди 7 години

БАЩА МУ ЛЪЖЕ!!!!!!!!!ТОЧНО РЕЛИГИЯТА Е!!!!!!!

40

Лия

преди 7 години

Като чета коментарите за тази човешка трагедия и като гледам съотношението +/-, си давам сметка колко жалки са някои хора. Това са човешки животи, какво значение има гейове ли са или не?? Някаква човещинка във вас, признак на интелект? Една голяма част от БГ мъжете са хомофоби, комплексари, на които "мъжеството" им стига само да пишат анонимни коментари в интернет. Ама утре може и на вас да се случи, никой не е застрахован. П***далите сте вие!

fallback