—нимка: ≈ѕј/Ѕ√Ќ≈—

ƒоналд “ръмп, който е кандидат за президент на ўатите от републиканската парти€, нападна насто€щи€ президент ƒжо Ѕайдън и ћинистерството на правосъдието. ƒумите на “ръмп са провокирани заради съдебните дела, които се вод€т срещу него на фона на кампани€та му за президент.

¬ социалната мрежа Truth Social бизнесменът отправи директни нападки:

"“е копне€т да направ€т немислимото. ƒжо Ѕайдън беше готов да ме ликвидира и да изложи семейството ми на опасност.  орумпираното ћинистерство на правосъдието на Ѕайдън, в сво€та незаконна и противоконституционна атака срещу ћар-а-Ћаго, разреши на ‘Ѕ– да използва смъртоносна сила срещу мен“.

ƒумите на “ръмп визират заповедта за обиск от август 2022 година, когато агенти в цивилно облекло нахлуха в имението на “ръмп в ћар-а-Ћаго във ‘лорида, за да търс€т секретни документи, които той отказал да предаде на правителството, съобщава "√ардиън".

¬ съдебна деклараци€ от правни€ екип на “ръмп, подадена през май, се казва, че заповедта за обиск съдържа „деклараци€ за политика относно използването на смъртоносна сила“, като се посочва, че „служители на правоприлагащите органи на ћинистерството на правосъдието могат да използват смъртоносна сила, когато е необходимо“. / Ѕ√Ќ≈—
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase