fallback

Съпругата на Пламен Шляпашки, единият от двамата заподозрени за убийството на Йордан и Марияна, чийто трупове бяха разчленени и изхвърлени в пликове край Негован, призна пред Bulgaria ON AIR, че не е подозирала нищо.

Тя каза, че само той е работел и се е грижил за семейството с две деца.
Oще по темата


"Добър човек е, грижеше се за семейството си, синът ни е със слухов апарат, каката е на  16 години, какво да кажа, просто съм потресена“, сподели жената. 

Тя призна, че не е знаела нищо за престъпните планове на съпруга си.

По думите й семейството не се е нуждаело от допълнителни средства.

Пламен Шляпашки е получавал заплата от Техническия университет, където е бил нает да извършва ремонти и е работил и на частно.

"Нищо не ми е казал, на 31 август в СГС мога да го видя и нищо повече не ми е казал“, призна още съпругата на Шляпашки.

По-рано стана ясно, че двамата, заподозряни в убийството, са направили пълни самопризнания. Първоначално Пламен Шляпашки, който е от София и Георги Нанчев - от Троян, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител на престъплението. По-късно столичанинът признал, че е натиснал спусъка на незаконно оръжие и е застрелял и двете жертви в главата.

Престъпниците бяха арестувани в сряда в правешкото село Джурово, на строителен обект, на който работили.

Самото убийство е станало на 14 юли в апартамента на жертвите на бул. "Витоша". След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован.

После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет. След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията.

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал "Гоце Делчев". Оказало се обаче, че средствата не са в жилището на бул. "Витоша". Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

И двамата извършители са криминално проявени, а единият е лежал и в затвора. Престъплението планирали от около година, като единият познавал жертвите си от 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Психиатър

преди 4 години

До икономистМного си ***. те си признали, показали оръжието, има куп доказателства. А той "набедени са" И кой ги набеждава?! Кой е убиеца тогава?! А?

94

икономист

преди 4 години

Само един от двамата ако беше извършителят, е възможно да се повярва на подобна версия. Те повечето подобни убийци са примерни граждани, които издържат семейства.Обаче в този случай, имаме двама души, които са с една и съща патология и се наговарят за извършат убийството заедно. Прекалено много странности има. Не казвам, че не е възможно, но вероятно е много рядко срещано.

93

икономист

преди 4 години

Струва ми се, че са набедени, може и да греша, но някак много странно ми се вижда двама строители, които нямат убийства до този момент, да извършат такова тежко престъпление.Криминалистите казват, че при разпита двамата не са показали никакви емоции. Все едно, че нищо не се е случило... Това говори за доста сериозни психически проблеми и при двамата, или просто не са извършили престъплението, за което ги обвиняват. Този случай ще е някакъв прецедент в световната криминалистика, ако е истина.

fallback