Съпругата на Пламен Шляпашки, единият от двамата заподозрени за убийството на Йордан и Марияна, чийто трупове бяха разчленени и изхвърлени в пликове край Негован, призна пред Bulgaria ON AIR, че не е подозирала нищо.

Тя каза, че само той е работел и се е грижил за семейството с две деца.

Още по темата

"Добър човек е, грижеше се за семейството си, синът ни е със слухов апарат, каката е на  16 години, какво да кажа, просто съм потресена“, сподели жената. 

Тя призна, че не е знаела нищо за престъпните планове на съпруга си.

По думите й семейството не се е нуждаело от допълнителни средства.

Пламен Шляпашки е получавал заплата от Техническия университет, където е бил нает да извършва ремонти и е работил и на частно.

"Нищо не ми е казал, на 31 август в СГС мога да го видя и нищо повече не ми е казал“, призна още съпругата на Шляпашки.

По-рано стана ясно, че двамата, заподозряни в убийството, са направили пълни самопризнания. Първоначално Пламен Шляпашки, който е от София и Георги Нанчев - от Троян, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител на престъплението. По-късно столичанинът признал, че е натиснал спусъка на незаконно оръжие и е застрелял и двете жертви в главата.

Престъпниците бяха арестувани в сряда в правешкото село Джурово, на строителен обект, на който работили.

Самото убийство е станало на 14 юли в апартамента на жертвите на бул. "Витоша". След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован.

После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет. След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията.

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал "Гоце Делчев". Оказало се обаче, че средствата не са в жилището на бул. "Витоша". Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

И двамата извършители са криминално проявени, а единият е лежал и в затвора. Престъплението планирали от около година, като единият познавал жертвите си от 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase