Снимка: БТА

Користен, финансов мотив стои зад зверското убийство на треньора по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна.Телата на двамата бяха намерени във водоема в Негован.

Най-вероятно става дума за скъпи вещи и много пари, които извършителите са искали да вземат. Двама души са задържани и са заподозрени за убийството, информира на извънреден брифинг тази вечер заместник-главният прокурор Иван Гешев. И допълни, че утре прокуратурата ще преценява как да продължи разследването след анализ на доказателствата.

Намерени са и скрити два пистолета в района на Техническия университет, тъй като задържаните са имали договорни отношения за техническа поддръжка с учебното заведение. Мъжете били строителни работници и имат криминални досиета. Задържани са извън София, като са наблюдавани няколко дни.

Атанасов имал апартамент на бул. "Витоша" в софийския квартал "Иван Вазов", съседите му разказват, че не са го виждали няколко месеца, там е станало и самото убийство.

Гешев нарече убийството много брутално и зверско, а случаят бил изключително сложен. Почти седмица отнело на полицията да разкрие убийството.

Още по темата

Вътрешният министър Младен Маринов обясни, че първо се стигнало до извършителите и след това станало ясно кои са жертвите. Той самият бил потресен от начина, по който Йордан и Марияна били убити.
Въпреки, че анализирали 11 000 сделки за продажба на недвижими имоти, проследили сметки на хора, които не са получавали пенсиите си последните месеци, полицията не успяла бързо да установи кои са жертвите. Претърсени били 11 адреса в София, предава БТА.

В апартамента, в който станало убийството, в кв. "Иван Вазов", извършителите дори опитали да замажат кръвта с белина. За да убият треньора и жена му, двамата мъже ползвали заглушител.

С жертвите се познавали поне от година, защото правили ремонт в имотите на семейството. За извършителите полицията предполага с коя кола са пренесли разчленените тела. Поведението на заподозрените (на 44 и 39 години) било съвсем спокойно. Те обаче няколко пъти се върнали на местопрестъплението, което също ги издало.

Дъщерята на семейството, която живее в чужбина, но не поддържала добри отношения с тях, се свързала с обща приятелка, защото загубила връзка с родителите си. Така общата позната подала сигнал в полицията.
Вътрешният министър допусна, че именно споделяне на информация с работниците за имотното и финансовото състояние на жертвите е причина за престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase