Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов днес се яви в следствието като подсъдим по така наречения случай "Суджукгейт".
Oще по темата
Мартинов пристигна с двама души, най-вероятно негови адвокати и отказа коментири.

Бившият депутат ще бъде съден за изнудване.

Според разследването, той е изнудвал търговец на месо да даде 4 тона суджук, 30 кг филе "Елена" и 30 кг телешка пастърма уж за премиера Бойко Борисов.

Отправените към Антон Проданов закани са: "Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Ще имаш големи проблеми, защото съм те вкарал в списъка на фирми, които трябва да дават. И ако не се случи това нещо, ще ти изпратя данъчните да ти разбият бизнеса. Когато реша, ще те вкарам в ареста"; "Акъли не искам, действай по-бързо, че съм ти вдигнал мерника и гледай суджукът да е пак хубав като предишния суждук"; "Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Айде давай, мятам те, няма да те чакам много, че си на ръба."; "Нали знаеш, че ми струваш един телефон да те вкарам в ареста"; Ще трябва да даваш, докато реша аз. Иначе си пътник."; "Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил".

Разследването обаче установило, че до премиера Борисов не достигнал нито килограм от суджука, а Мартинов впоследствие подаде оставката си като депутат.

През 2017 г. Мартинов получи мярка за неотклонение "парична гаранция" от 45 000 лева, която обаче впоследствие бе намалена до 20 000 лева.

Ако бъде признат за виновен по обвинението в изнудване Живко Мартинов може да получи от 5 до 15 години затвор, глоба от 5000 до 10 000 лева, както и конфискация на имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

Не се наядоха

22

червената лисица

преди 5 години

Този лъже за Вожда,всички знаем че Винету сам си отстрелва бизоните.По вързани прасета и телета не стреля,под достоинството му е.Законът на Прерията е такъв.Вие нищо не разбирате.

21

Володя Стоянов

преди 5 години

,,..Я подай ми мале,тенката пушка..''

fallback