Кадър: Youtube

Софийският градски съд намали на 20 хиляди лева гаранцията на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който напусна парламента заради т.нар. афера "Суджук гейт". Магистратите са мотивирали решението си с имотното състояние на Мартинов, предаде БНР.

Още по темата
В края на юли прокуратурата повдигна на ексдепутата шест обвинения, сред които принуда над прокурор, полицаи и държавен служител, и закана за убийство и изнудване. 

За свободата на Мартинов беше определена парична гаранция от 45 хиляди лева. Сумата съвпада с обявената при началото на разследването обща стойност на 4-те тона суджук, 60 килограма пастърма и филе, които бившият народен представител поискал и получил от името на премиера от добричкия бизнесмен Кирил Костов.

С мотива, че размерът на гаранцията е прекомерен, адвокатите на ексдепутата са поискали от Софийския градски съд да я намали.

След анализ на доказателствата и констатацията, че сред тях няма достатъчно данни за имотното състояние на Мартинов, съдът я е редуцирал повече от два пъти.

Магистратите не са се съгласили с прокуратурата, че заради високата обществена опасност и характера на извършените престъпления сумата трябва да е по-висока.

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 3 години

Тези от съда също ядат суджуци, така, че след този жест с намаляването на гаранцията се очакват доставки на суджуци към съответните съдии.

67

соцялно слаб депутат

преди 3 години

ай освобождаваите С'уджука че коледните празници идват а мезета няма.

66

Анонимен

преди 3 години

20 хил. лева, а останалото в суджуци:)