Снимка: Кадър Youtube

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, който се прочу като главен герой в Суджукгейт, напуска парламента.

Новината обяви шефът на групата на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов на пресконференция в Добрич.

Мартинов бе добрички депутат и част от общинската структура в града. Скандалът около него гръмна в петък, когато прокуратурата поиска имунитета му. По-късно Сотир Цацаров разки, че депутатът е злоупотребявал с името на премиера като е искал за Бойко Борисов тонове суджук от търговец, когото заплашвал, че ще има неприятности, ако не осигури доставката.

Още по темата

Освен суджук Мартинов искал и десетки килограми филе "Елена", а също и ремонт за партийния офис. Всичко това пак от името на министър-председателя.

Сега срещу Мартинов се води разследване от специализираното звено "Антикорупция". 

Той напуска парламента, "за да не пречи нито на разследването и преди всичко да не руши авторитета на партия ГЕРБ и авторитета на министър-председателя Бойко Борисов", обясни Цветанов от Добрич, информира БТА.

Областното ръководство на ГЕРБ временно ще бъде оглавено от депутата вицеадмирал и кандидат за вицепрезидент на последните избори Пламен Манушев. Общински лидер става Красимир Николов - заместник-областен управител на Добрич.

Смяната на ръководството на ГЕРБ в Пловдив бе поискана от лидера Бойко Борисов часове след скандала.

Днес Цветанов съобщи, че до два-три месеца новото областно ръководство ще подготви доклад за състоянието на общинските структури на ГЕРБ в Добричкия регион.

Вторият в ГЕРБ припомни, че в последните години партията е губила обществена подкрепа в областта на няколко национални избори.

"Дори се стигна дотам през 2015-а - участвайки в избори, имахме най-слабия си резултат като спечелихме само в най-малката община в Добричка област - Шабла", каза Цветанов.

Той допълни, че и заради натрупано напрежение в партийната структура е било въпрос на време да се вземе управленско решение за смяна на общинското ръководство в Добрич.

Цветан Цветанов обясни и че рокадите в общинската структура ще доведат до влизане на нови членове в нея, както и за успешна подготовка за местните избори през 2019 година.

Коментари Напиши коментар

123

Иван Иванов

преди 3 години

Защо никой не спомена и шефа на ДАЙ - Добрич,който е общински съветник от ГЕРБ, който също от подръжниците на Мартинов. Защо никой не отиде да се порови как стана общински съветник,как таксиджийте в Добрич бяха накарани да гласуват защото иначе ще имат проблеми от инспекторите на агенцията и как транспортните фирми си плащат такса спокойствие за да нямат проблеми и да си работят спокойно и това е известно на всички,така също как назначава и уволнява инспектори, които не му играят по свирката!!

122

Урсула

преди 3 години

....вероятно потвърден. Освен това успешно осъден от магистрат за клевета. Този "бизнесмен" очевидно е много "изряден" и несъмнено също толкова надежден свидетел.
2. Бизнесменът Антон Проданов - осъден с влязла в сила присъда за данъчни измами.
3....Кирил Костов, известен с прозвището "жалбописеца" , Константин Харитов... и други високопоставени личности със съмнителна репутация в града.
Ха, сега да видим кой всъщност в случая се нуждае защита.....

121

Урсула

преди 3 години

Хайде сега дами и господа, успокоихте ли се?!?
Така...да направим анализ на цялата ситуация и дружно да съжалим "репресираните", "изнудваните" и "принуждавани" да вършат незаконни неща свидетели на Йехова:
1. Бизнесмена със сринатия бизнес - Тихомир Атанасов - съден с влязла в сила присъда за извършване на хулигански действия при извършена му данъчна проверка и "САНКЦИОНИРАН" от органите за констатирани от същите нарушения на данъчното законодателство. Съставения му акт е обжалван пред съда и...