Снимка: Кадър Youtube

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, който се прочу като главен герой в Суджукгейт, напуска парламента.

Новината обяви шефът на групата на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов на пресконференция в Добрич.

Мартинов бе добрички депутат и част от общинската структура в града. Скандалът около него гръмна в петък, когато прокуратурата поиска имунитета му. По-късно Сотир Цацаров разки, че депутатът е злоупотребявал с името на премиера като е искал за Бойко Борисов тонове суджук от търговец, когото заплашвал, че ще има неприятности, ако не осигури доставката.

Още по темата

Освен суджук Мартинов искал и десетки килограми филе "Елена", а също и ремонт за партийния офис. Всичко това пак от името на министър-председателя.

Сега срещу Мартинов се води разследване от специализираното звено "Антикорупция". 

Той напуска парламента, "за да не пречи нито на разследването и преди всичко да не руши авторитета на партия ГЕРБ и авторитета на министър-председателя Бойко Борисов", обясни Цветанов от Добрич, информира БТА.

Областното ръководство на ГЕРБ временно ще бъде оглавено от депутата вицеадмирал и кандидат за вицепрезидент на последните избори Пламен Манушев. Общински лидер става Красимир Николов - заместник-областен управител на Добрич.

Смяната на ръководството на ГЕРБ в Пловдив бе поискана от лидера Бойко Борисов часове след скандала.

Днес Цветанов съобщи, че до два-три месеца новото областно ръководство ще подготви доклад за състоянието на общинските структури на ГЕРБ в Добричкия регион.

Вторият в ГЕРБ припомни, че в последните години партията е губила обществена подкрепа в областта на няколко национални избори.

"Дори се стигна дотам през 2015-а - участвайки в избори, имахме най-слабия си резултат като спечелихме само в най-малката община в Добричка област - Шабла", каза Цветанов.

Той допълни, че и заради натрупано напрежение в партийната структура е било въпрос на време да се вземе управленско решение за смяна на общинското ръководство в Добрич.

Цветан Цветанов обясни и че рокадите в общинската структура ще доведат до влизане на нови членове в нея, както и за успешна подготовка за местните избори през 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase