Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Никой нищо лошо не е казал за д-р Иван Димитров. Гледа си работата човекът. Трудеше се на няколко места да храни семейството си". Това коментира пред "24 часа" Желязко Тонев, дядото на на съпругата на лекарят, които си тръгна днес от ареста срещу "подписка".

Още по темата

Димитров е в къщата на жена си Жулиета в пловдивското село Крумово. В двора е паркиран "Опел"-ът, с който е докаран от пловдивския затвор. Зад него е "Ауди"-то на самия лекар.

Дядо Железко напълно оправда действия на д-р Димитров и призна, че се радва да го види.

"Ако теб те нападнат, какво ще правиш? Някак трябва да се отбранява човек. Ако не е действал така, той е щял да бъде мъртъв", казва той на въпроса дали стрелбата по крадеца Жоро Плъха е била самоотбрана.

"И аз да съм на негово място, как няма да защитя семейството си? Ха! И вижте колко хора го подкрепят. Той заслужава. Радвам се. Лекар е, не е престъпник. Влизат по домовете да крадат. Миналата година и мен обраха, имам едно ранче. Всичко обраха. Какво мога да направя?", коментира още Желязко Тонев.

Според него във фаталната нощ съпругата на лекаря и децата им са били в Крумово, но отказва да даде повече подробности. Отклонява и въпроса дали и сега са там.

А иначе и той смята, че д-р Димитров предстоят тежки дни и ще ги преживее трудно.

"Аз плача всеки ден. Всички го обичат. Възхитен съм от хората, които го защитават", казва още 73-годишният мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase