Снимка: Булфото

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби криминално проявения Жоро Джевизов - Жоро Плъха, в защита на собствеността си. За това настоя в своя позиция евродепутатът и  зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Още по темата
Мъжът от Столипиново е стар познайник на полицията с дълго криминално досие, а д-р Димитров е уважават лекар – анестезиолог, който ежедневно спасява човешки животи. Достойният мъж, просто е действал в условията на неизбежна самоотбрана – един правен институт, който ние от ВМРО – БНД от години настояваме да бъде разширен, се чете в позицията на Джамбазки.

„Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог -  задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров“, посочи евродепутатът.

Според него в случая става въпрос за класически случай на неизбежна самоотбрана. „Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да се защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си“, категоричен бе Джамбазки.

„Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона. Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самоотбрана и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж.

Наглостта на престъпниците, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи, изисква незабавно тези промени, за да могат гражданите да се защитават“, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase