Подсъдимият бизнесмен Марио Николов не е призован редовно. Снимка: Булфото

Делото за "изпирането" на 7,5 млн. евро по програмата САПАРД не успя да започне днес в Специализирания съд.

В съдебната зала стана известно, че подсъдимият бизнесмен Марио Николов не е призован редовно, предаде БТА.

Той не е бил открит на адреса му, на който се е оказало, че не живее от месеци.

Още по темата
На другия негов известен адрес пък се е оказало, че не пребивава повече от две години. Пред съда днес не се яви и адвокатът на Николов - Менко Менков, както и съпругата на бизнесмена - Мариана. Двамата също не са били призовани редовно. Менков е бил търсен включително и по телефона и на имейл, но без резултат.

Освен Николов и съпругата му се оказа, че са нередовно призовани и други от подсъдимите. Тези, които бяха в залата пък, не са получили обвинителния акт в законовия седемдневен срок, което също се превърна в причина за отлагане на процеса.

Съдът постанови неявилите се подсъдими да бъдат издирени за следващата дата - 26 февруари. За целта ще се изискат и справки за това дали са напускали страната и дали се намират в някой от затворите у нас.

Делото трябваше да започне днес в спецсъда, след като Върховният касационен съд уважи искането на главния прокурор процесът да бъде възобновен. Преди това Софийският апелативен съд призна подсъдимите Марио Николов, Людмил Стойков, Мариана Николова, Анна Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов за невинни.

Първоначално прокуратурата протестира оправдателната присъда, но прокурорът Стойчо Ненков оттегли протеста в частта му срещу Марио Николов и Людмил Стойков. Така двамата бизнесмени бяха окончателно оневинени. За да може да поиска възобновяване на делото срещу всички подсъдими, държавното обвинение впоследствие оттегли изцяло протеста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase