Снимка: Булфото
fallback

Шестима души кандидатстват за ръководители на двете инстанции на Специализирания съд, съобщиха от Висшия съдебен съвет.

Три са кандидатурите за ръководители на Специализирания съд и четири – за Апелативния специализиран съд. Зам.-председателят на Софийския районен съд Георги Ушев е кандидатствал и за двата поста.

Останалите кандидати за първата инстанция са председателят на Районния съд в Сливница Георги Николов и Величка Иванова-Влашева, съдия във Военен съд – Пловдив.

За апелативната инстанция ще се борят освен съдия Ушев, съдията в Софийския градски съд Десислав Любомиров, прокурорът от Софийската районна прокуратура Асен Христов и съдията в Окръжния съд в Сливен Румяна Илиева.

Десислав Любомиров работи в СГС от февруари 2010 г., преди това е бил зам.-шеф на Русенския окръжен съд. През февруари осъденият от него в Русе като тартор на наркобанда Симеон Симеонов – Слънцето, беше задържан, тъй като готвел покушение срещу магистрата.

Oще по темата

Това не е първият конкурс за двете длъжности спецсъда, който трябва да заработи на 1 януари 2012 г.  При първата процедура единственият кандидат за първоинстанционния съд Станимир Миров нямаше стаж, а Росен Русев, подал документи за шеф на апелативния спецсъд, сам се оттегли от конкурса.

Той беше изслушан от ВСС, но главният прокурор Борис Велчев и председателят на ВКС Лазар Груев определиха концепцията му като неубедителна.

Очаква се кандидатите да бъдат изслушвани на първото заседание на ВСС след ваканцията, което ще бъде през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

PORUCHKOV SUD

преди 12 години

ZA VSICHKI E IASNO, CHE TEZI SUDII SHTE IZPULIAVAT PORUCHKI NA BORISOV I CVETANOV. NO BORISOV I CVETANOV NIAMA DA SA VECHI V POLITIKATA. KAKVO SHTE PRAVIAT POSLE KOGATO VLASTTA SE SMENI I KOGATO SHTE IM SE POTURSI SMETKA ZA PRISIDITE.KAK TAKA V EDNA EVROPEISKA CHLENKA KATO BULGARIA SHTE IMA DVA VIA PRAVORAZDAVANE?KOE SHTE BUDE PO-OBEKTIVNO, SPECIALNOTO ILI NORMALNOTO?TOVA OZNACHAVA PORUCHKI, GOLEMI PORUCHKI I KOGATO NESHTATA STIGNAT DO STRASBURG, KOI SHTE PLASHTA??NARODA ZA DA KRADAT5-6 UPRAVNIK

14

Анонимен

преди 12 години

Ами изберете съдия Стоянова, мисля че първото й име е Камелия, от САдмС, тя е човек на Вал.Златев, тъкмо той и в новия спецсъд ще си има подводница , а тази съдийка показа, че определено става за такава. Или изберете Ушко - той ще помъкне след себе си половината жени от СГС и то все старите кримки - печени в занаята и в отношенията си с известните адвокати по наказателните дела. Затова коментиращи # 11 и 8 драпат за него! Гаранция!

13

Юрист

преди 12 години

Съдия Г. Николов е завършил Магнаурската школа Симеоново, а В.Влашева Пловдивският университет ПУ Пловдив, така че образованието им предполага или да станат членове на ВСС,или да бъдат такива на ниво районен съд. Съдия Г.Ушев миналата година заедно с Чочкова, също от СГС, беше разследван за рекет; наш човек. За СпАС: За Г.Ушев вече говорихме, Ас.Христов да си гледа прокуратурата от прокурор трудно се става съдия, а съдия Р.Илиева е от сливенския окр. съд, които един футболист като Й.Лечков вече 2-а година не можаха да осъдят. Да ходи да си взема поправителния изпит. Съдия Любомиров работи отскоро в СГС, преди това е бил зам.-шеф на Русенския окр. съд. През февруари осъденият от него в Русе като тартор на наркобанда Симеон Симеонов Слънцето, беше задържан, тъй като готвел покушение срещу магистрата. Добра кандидатура, но не е човек на Груев и Велчев, нито на Мингова. Дано този път пробие съдия без връзки и без да е наш човек от СГС.

fallback