Снимка: Булфото

Златомир Иванов – Баретата, е освободен от ареста с решение на Апелативния съд, който потвърди мярката "домашен арест" на Софийския градски съд, съобщи БТА.

Причината: здравословното състояние на Баретата, който претърпя няколко операции, при последната от които бе отстранена простатата му.

Последната медицинска експертиза, която съдът прие, препоръчваше Иванов да се лекува в домашни условия, тъй като състоянието му не се подобрява.

Още по темата

Делото срещу него и още няколко обвиняеми започва отначало през следващата седмица след ареста на един от досегашните съдебни заседатели – Петър Георгиев.

Той бе задържан при спецакция “Педофилите” за участието му в група, разпространявала материали с порнографско съдържание в интернет.

Още при задържането на Георгиев адвокатите на Баретата обявиха, че ще поискат съдебният заседател да бъде изваден от състава по делото, а самият процес да започне отначало.

Златомир Иванов – Баретата, и още 21 души са подсъдими по делото за организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на страната.

В ареста по преценка на съда остават петима от групата на Иванов. Това са Филип Христов, Ивайло Борисов, Георги Йорданов, Росен Иванов и Петър Йорданов.

Според магистратите техните молби за промяна на наложените им мерки за неотклонение са неоснователни, тъй като те са обвинени за повече от едно престъпление, за което се водят и отделни производства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase